Фонд соцстрахування тепер фінансує лікарняні та декретні всього за один робочий день

Спецпроект

Згідно із законодавством, таке фінансування зазвичай має здійснюватися протягом 10 робочих днів.

Фонд соціального страхування України (ФССУ) тепер здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам протягом одного робочого дня, зокрема, в оперативному режимі фінансується допомога з тимчасової втрати працездатності та допомога у зв'язку з вагітністю та пологами.

Читайте такожФонд соцстраху профінансував держвиплати родинам померлих від COVID-19 медиків у розмірі 1,5 мільйона

Як повідомила прес-служба фонду, станом на 14 липня ФССУ профінансував заяви-розрахунки, представлені роботодавцями по 13 липня включно, обсягом 100% і направив 44,9 млн грн на виплати працюючим. З них 26,25 млн грн становили виплати з тимчасової втрати працездатності; 18,2 млн грн - виплати у зв'язку з вагітністю та пологами.; 0,21 млн грн - допомога на поховання; 0,44 млн грн - допомога з тимчасової непрацездатності, пов'язаної з виробництвом.

У фонді також відзначили, що, відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, фінансування матеріального забезпечення має здійснюватися протягом 10 робочих днів з моменту прийняття заяви-розрахунку.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 8 липня схвалив внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік шляхом збільшення дохідної і видаткової частин бюджету фонду на 2,972 млрд грн. Зазначені кошти передбачені як фінансова допомога ФССУ на безповоротній основі з фонду боротьби з коронавирусною хворобою для забезпечення своєчасної виплати допомоги з безробіття