Раніше ФССУ виплатив сім'ям одноразову допомогу в розмірі 210,2 тис. гривень / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) профінансував одноразові страхові виплати в розмірі 1,576 млн гривень за кошти державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для сімей трьох медиків, які померли внаслідок гострого професійного захворювання COVID-19.

Читайте такожВидатки Фонду соцстраху на щомісячні виплати за підсумками півріччя зросли майже на 18%

Як повідомила прес-служба ФССУ, Фонд соцстрахування профінансував страхові виплати 13 липня. Кошти надійдуть на рахунки членів сімей протягом декількох банківських днів. Раніше ФССУ виплатив зазначеним сім'ям одноразові допомоги в розмірі 210,2 тис. гривень за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

Відео дня

Зазначається, що всього на цей напрям фінансування урядом передбачено 233,3 млн грн.

«Кошти виділені Міністерству соціальної політики України з фонду боротьби з COVID-19 та надані ФССУ на безповоротній основі для здійснення виплат», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів визначив порядок страхових виплат сім'ям загиблих медиків та тих, хто отримав інвалідність в результаті боротьби з COVID-19. Зокрема, при встановленні медпрацівнику інвалідності першої групи виплата становитиме 840 800 тис. грн, другої групи інвалідності - 735 тис. 700 грн, третьої - 630 600 тис. грн. У разі смерті медпрацівника, пов'язаної з професійним захворюванням, його родині буде надано 1 млн 575 тис. 500 грн.