Фонд соцстрахування направив 2,6 млн грн на оплату лікарняних по ізоляції від COVID-19 / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) направив 2,6 млн грн на оплату лікарняних, виданих застрахованим особам у разі самоізоляції під контролем або у разі перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я.

Як повідомила прес-служба ФССУ, фонд компенсував втрачений заробіток за час ізоляції для близько 2,3 тис. застрахованих осіб, з яких близько 250 людей - медичні працівники.

Читайте такожРодинам померлих від коронавірусу медиків виплатять по 1,5 мільйона гривень

Відео дня

"Розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності, викликаної ізоляцією від коронавірусної хвороби, становить 50% середнього доходу працівника незалежно від тривалості страхового стажу. У той же час, для медичних працівників ФССУ компенсує втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що фінансування здійснено ФССУ на кошти фінансової допомоги, виділені з фонду боротьби з COVID-19 згідно з рішенням уряду на безповоротній основі.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України виділив 2,973 млрд грн з фонду по боротьбі з коронавірусом для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування України.