Користь і шкода болгарського перцю добре відомі вченим.
У серпні власники земельних ділянок збирають урожай соковитого болгарського перцю. Незважаючи на його назву, перець не має нічого спільного з Болгарією, а прийшов до нас з Південної Америки. Цей овоч є не тільки основою для смачних страв, таких як фарширований перець з фаршем, але і багатим джерелом вітамінів.
Раніше ми розповідали в чому користь і шкода кавуна - ще одного сезонного продукту серпня.
Солодкий перець містить величезну кількість корисних речовин і вітамінів, таких як бета-каротин, рибофлавін, фолієва і аскорбінова кислота. Багато вітамінів в овочі руйнуються при термічній обробці, тому перці корисніше їсти сирими.
Вітамінний склад в перцях різного кольору відрізняється. Зелені овочі багаті хлоргеновою кислотою, яка корисна для кровоносних судин. У червоному перці вітамінів з і А більше, ніж в лимонах і чорній смородині. А в жовтих плодах багато калію, корисного для серця і нервової системи, і потрібного для гостроти зору бета-каротину.
Фолієва кислота в складі перцю вкрай корисна для жіночої репродуктивної системи. Перець дуже корисний для вагітних, оскільки запобігає випадінню нігтів, зубів і волосся в цей період. Цей овоч омолоджує шкіру і знижує ризик розвитку раку грудей.
Якщо частіше їсти болгарський перець, то серцево-судинна система стане здоровішою. Цей овоч знижує вміст шкідливого холестерину в крові, перешкоджає утворенню тромбів і покращує якість крові.
Солодкий перець можна їсти кожен день - він не зашкодить здоровій людині. Але при деяких хворобах цей овоч протипоказаний. Не рекомендується їсти перець при аритмії, гастриті, виразці, хронічних захворюваннях нирок і печінки, стенокардії.
З обережністю варто вживати його гіпотонікам, оскільки цей продукт знижує тиск. Любителям сирого перцю потрібно ретельно мити овоч, оскільки його можуть обробляти для довгого зберігання.
Болгарський перець швидко псується і "заражає" інші овочі. Тому перці краще зберігати в окремих паперових пакетах або в серветках. При кімнатній температурі овоч швидко стає м'яким і сухим. Зберігати його потрібно в холодильнику у відділі для овочів. Перець добре переносить заморозку, тому його можна нарізати скибочками і зберігати в морозилці.