Корисні властивості кавуна / depositphotos.com

Серед сезонних фруктів і овочів серпня кавун вважається найсмачнішими ласощами. Любителі кавуна готові їсти його кожен день, але навіть у такої прекрасної культури є протипоказання. УНІАН розповість, чим корисні і шкідливі кавуни, і як вибрати солодкі і соковиті плоди при покупці.

Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода груші.

Чим корисний кавун 

Кавун - чудове джерело вітамінів A, В1 і В6, які корисні для зору і нервової системи. Фолієва кислота в його складі вкрай важлива для нормального кровообігу. Лікопін в кавуні зменшує тромбоутворення, зміцнює судини і уповільнює процеси старіння.

Відео дня

Доведено, що кавун покращує травлення, корисний для обміну речовин, зменшує ризик захворювання серцевими хворобами. Його сік корисний для нирок і має сечогінну дію. З кісточок кавуна виробляють надзвичайно корисне для шкіри і волосся кавунове масло.

Шкода кавуна і протипоказання

Кавуни можуть нашкодити здоров'ю, якщо купувати їх в неперевіреному місці. Для збільшення термінів зберігання в них можуть додавати шкідливі речовини. Також не варто купувати цю рослину біля доріг.

Не можна вживати розрізаний кавун, якщо він зберігався не в холодильнику. Псується цей продукт дуже швидко. Є великий ризик отруїтися несвіжим фруктом.

Кавун з обережністю дають дітям через сильний сечогінний ефект. Не рекомендується вживати цей продукт при хворобах кишечника і цукровому діабеті. У добу рекомендується з'їдати не більше 1 кг кавунової м'якоті.

Як вибрати солодкий і соковитий кавун

Фахівці радять купувати кавуни середнього розміру. Великі плоди часто бувають несолодкими і водянистими, а в маленьких багато кісточок. Про солодкість кавуна говорить наявність жовтої плями на шкірці - це значить, що плід дозрів природним шляхом. При постукуванні звук повинен бути дзвінким. А якщо кавун стиснути з двох сторін, то маєте почути легкий хрускіт.

Вас також можуть зацікавити новини: