Фарширований болгарський перець - як приготувати / depositphotos.com

Господині готують цю страву дуже по-різному: можна зробити фарширований перець без рису або без м'яса, залежно від ваших уподобань. Варіацій на тему існує безліч, УНІАН зібрав найпопулярніші варіанти апетитної страви.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.

Фаршировані перці: класичний рецепт для м'ясоїдів

  • Перець болгарський невеликий - 17-19 шт.
  • Рис - 1 склянка.
  • Фарш свинячо-яловичий - 1 кг.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Спеції - 2 ч.л.
  • Томат-паста - 1 ст.л.
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Олія рослинна - для смаження.
  • Вода - 2 склянки.

Перець промити, видалити насіння, моркву і цибулю промити, очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці. Відварити рис 7-10 хвилин, з'єднати з фаршем. Цибулю і моркву обсмажити на олії до готовності, додати до фаршу. Посолити, посипати спеціями та ретельно перемішати.

Відео дня

Читайте такожЯк приготувати оселедець під шубою: 3 оригінальні рецепти, яких ви точно не бачилиперець заповнити начинкою, щільно утрамбовуючи її всередині овоча. Скласти перці в каструлю, у склянці змішати томатну пасту і сметану, влити воду. Додати 1 ч. л. солі та спецій, перемішати. Залити перці сумішшю, додати 1 склянку води.

Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, потім варити на маленькому вогні 30 хвилин. Прибрати з плити і настоювати ще 10 хвилин.

Фаршировані перці в духовці, запечені під сиром

Фарширований перець - рецепт смачної вечері / depositphotos.com
  • Фарш м'ясний - 500 г.
  • Перець болгарський - 3 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Томати - 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Приправи - за смаком.

Цибулю і помідори дрібно нашаткувати, додати у фарш. Посолити, поперчити, посипати приправами і видавити часник, ретельно перемішати. Перці розрізати навпіл, видалити насіння. Увімкнути духовку з температурою 180-200°С і залишити нагріватися.

Заповнити перці фаршем, перекласти їх на деко, накрити фольгою і запікати 30 хвилин. Сир натерти на дрібній тертці, дістати перці, посипати сиром і відправити в духовку на 10 хвилин.

Фарширований перець рисом без м'яса

  • Перець болгарський - 10 шт.
  • Рис - 0,5 склянки.
  • Помідор - 1-2 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Часник - 1-2 зубчики.
  • Зелень - 1 пучок (за смаком).
  • Сіль - за смаком.
  • Перець - за смаком.
  • Олія рослинна для смаження - 30 мл.

Для соусу:

  • Помідори - 4-5 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець - за смаком.
  • Олія рослинна для смаження - 30 мл.

Перці помити, видалити насіння і плодоніжки, залити окропом і бланшувати 5 хвилин. Рис вимити, залити окропом на 5 хвилин. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, часник пропустити через прес. Цибулю та моркву обсмажити на сковороді 3-5 хвилин.

Читайте такожЩо робити, якщо не вийшов пиріг: як виправити прикрі помилкинарізати маленькими кубиками, зелень подрібнити. З'єднати рис, помідори, зелень, цибулю та моркву, посолити, поперчити, перемішати. Нафарширувати перці, потім викласти їх у каструлю.

Зробити соус: помити помідори, розрізати на частини і пропустити через м'ясорубку. Перець і цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на сковорідці цибулю і часник, потім додати перці і знову обсмажити 5 хвилин. Додати помідори, тушкувати 15-20 хвилин до загустіння. Наприкінці посолити та посипати цукром.

Фаршировані перці залити соусом, накрити тарілкою і довести до кипіння. Варити на невеликому вогні під кришкою до готовності (близько 50 хвилин).

Читайте також: