Чим замінити вершкове масло в макаронах, кашах або тісті - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
"Кашу маслом не зіпсуєш" - саме таку приказку знає кожен українець. Насправді, вершкове масло - паличка-виручалочка, яку можна використовувати для поліпшення будь-якої страви. Але що робити, якщо в процесі готування ви виявили, що масла в холодильнику немає? УНІАН з'ясував, чим і як його можна замінити.
Раніше ми говорили про те, як перевірити вершкове масло на натуральність.
Як правило, рецепти тієї чи іншої випічки пишуться не просто так - кулінар розуміє, які продукти і в якій кількості потрібні, щоб вийшли потрібний смак і консистенція десерту. Якщо ви вирішили відхилитися від технології, спробуйте замінити масло:
Також в якості замінника вершкового масла можна використовувати яблучне або гарбузове пюре. Враховуйте, що продукт повинен бути натуральним, а класти його потрібно вдвічі менше, ніж вершкового масла.
Пюре, приготоване з додаванням вершкового масла, виходить ніжним і повітряним. Якщо продукту немає, то можете спробувати додати в картоплю молоко, вершки або сметану. Вливайте продукт поступово, регулюючи консистенцію пюре. Також ви можете використовувати яйця, але не повністю, а тільки жовток - на 500 гр картоплі вистачить 1 шт.
Щоб покращити смак макаронів, візьміть трохи маргарину або соняшникової олії. В якості альтернативи можна використовувати будь-яку іншу, наприклад, оливкову - тільки не переборщіть з кількістю.
Тут історія така ж, як і з пюре - в якості заміни вершковому маслу підійде оливкова або соняшникова олія. Лити її потрібно небагато, інакше легка гірчинка продукту перетвориться на катастрофічну помилку. Якщо зварили солодку кашку, то можна приправити її вершками - продукт повинен бути максимально жирним.
Якщо ви хочете зробити смачний бутерброд, але в холодильнику не знайшли масла, його можна легко замінити вершковим сиром або м'яким сиром - і той, і інший продукт має ніжну і приємну текстуру, до того ж, багато в чому набагато корисніше. Також хорошою альтернативою буде і хумус - ця східна закуска підійде до будь-яких інгредієнтів бутерброда. Якщо сендвіч у вас солодкий, то вершкове масло взагалі на нього мазати не обов'язково - краще вибрати горіхову пасту або мед.