Як правильно пити чай з медом: розвіюємо міф і розкриваємо секрети

Чому не можна мед покласти в гарячий чай, чим це загрожує і чи правда, що робити це дійсно заборонено - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Мед - це дуже корисний і доступний для кожного продукт. Про нього широко відомо кілька фактів: мед з окропом виділяє отруту, а сам по собі - є вітамінною бомбою. Давайте розберемося, чому не можна нагрівати мед і чи правда це.

Раніше ми говорили про те, як вибрати якісний мед швидко і просто.

Гарячий мед в чай - шкідливо це чи корисно

Вважається, що мед в гарячому чаї починає виділяти токсичні речовини. Вчені вирішили дослідити це питання і дійшли висновку, що при нагріванні виділяється оксиметилфурфурол. Ось тільки ця речовина присутня в цукровмісних продуктах і без підігріву - просто утворюється він там повільніше.

При подальших дослідженнях з'ясувалося, що оксиметилфурфурол не є токсичною речовиною. Вчені провели експерименти над живими істотами і не виявили жодної шкоди для здоров'я.

Як правильно пити чай з медом при застуді

Незважаючи на те, що "мед з окропом виділяє отруту" - це нісенітниця, додавати його в дуже гарячий чай не варто, але з іншої причини. Так, в окропі мед може розгубити частину своїх корисних речовин і навіть незначно втратити повноту смакових якостей. Щоб отримати максимум від цього золотистого продукту, найкраще його додавати, коли чай вже придатний для пиття.

Щоб перетворити напій в засіб від застуди, можна за смаком додати лимон, корицю, кардамон або імбир. Також мед добре поєднується з трав'яними, ягідними і фруктовими чаями.

Раніше ми також розповідали, як швидко вилікуватися від застуди народними засобами - корисні поради в зимовий період.

Вас також можуть зацікавити новини: