Досвідчені господині давно його використовують: копійчаний засіб від нальоту на унітазі

Кожній господині хочеться, щоб квартира блищала чистотою, але туалет іноді може підводити. На білому унітазі добре видно наліт та іржу, але це не біда.

Туалет в будинку або квартирі вважається одним з найбрудніших місць і це не дивно. Господині намагаються вимивати все до білого та ретельно дезінфікувати, але з часом звичайного миття стає мало. Наліт, іржа, вапняний камінь - все це накопичується, і позбутися такого забруднення дуже складно. УНІАН розбирався, чим можна відмити дуже брудний унітаз.

Раніше УНІАН писав, як прибрати іржу з унітазу.

Як почистити під обідком унітазу - корисний лайфхак

Бруд і наліт під обідком унітазу, та й на всій внутрішній стороні, можна вимити звичайним столовим оцтом, який є у кожної господині вдома.

Для початку приберіть всю зайву воду з унітазу - оброблювана поверхня не повинна бути вологою. Після цього ретельно обробіть потрібні місця оцтом. Щоб добре обробити під обідком унітазу, рекомендується взяти шматок будь-якої тканини, ретельно її змочити в оцті та заштовхати під обідок.

Замочувати унітаз в оцті краще на ніч. На ранок потрібно буде лише почистити його як зазвичай. До речі, якщо ви не знаєте, як почистити коліно унітазу, то запам'ятайте - оцет допомагає і в цьому випадку.

Як очистити наліт в унітазі в домашніх умовах 

Якщо так сталося, що унітаз ретельно не мився роками, і на ньому вже зібрався багаторічний наліт, який просто так вже відчистити не можна, то, звичайно, унітаз можна поміняти, але є спосіб, який врятує ситуацію. Для цього нам знову знадобиться звичайний столовий оцет.

Технологія наступна:

  • дві склянки засобу підігріти до 50°C;
  • залити в унітаз без води;
  • замочувати мінімум 10 годин.

Після Вам залишиться ретельно почистити унітаз щіткою. Ви здивуєтеся тому, як легко буде змиватися старий наліт.

Як прибрати застарілий камінь в унітазі - п'ять простих засобів

Найкраще з проблемним унітазом справляється кислота, і чим вона агресивніше, тим швидше отримуємо результат. Але з будь-якою кислотою треба бути дуже обережними, адже можна банально перестаратися або отримати опік дихальних шляхів й навіть потрапити в лікарню.

Варіанти, як прибрати наліт всередині унітазу за допомогою кислоти:

  • Щавлева - насипати на губку і потерти місце, де з'явився наліт. Цей спосіб працює тільки на свіжих забрудненнях.
  • Лимонна - три пакетика насипати на губку і потерти потрібне місце. Залишити приблизно на 4 години, після чого вимити як зазвичай.
  • Ортофосфорна - налити по 100 мл в унітаз і бачок, залишити на 20 хвилин. Потім почистити унітаз щіткою і змити. 
  • Соляна - налити на оброблювану поверхню і змити через 15 хвилин. Будьте уважні - її не можна використовувати, якщо є пластикові труби

Кола-кола також допоможе в боротьбі за чистий унітаз. Річ у тім, що до складу улюбленої солодкої води входить ортофосфорна кислота, але її концентрація дуже низька, тому відмити можна тільки свіжий наліт. Спочатку треба прибрати всю воду з унітазу і налити приблизно 5 літрів кока-коли. Ми залишаємо її на пару годин, після чого миєму, як зазвичай, йоржиком. Раніше ми детально говорили про те, як очистити кока-колою унітаз.

Вас також можуть зацікавити новини: