Унітаз можна очистити несподіваними способами, наприклад - колою / фото ua.depositphotos.com

Людям іноді приходять божевільні, на перший погляд, ідеї, які в підсумку виправдовують себе. Наприклад, хтось колись задався питанням, як позбутися від сечового каменю в унітазі, налив коли і отримав відповідь. Виявилося, що кока-колою можна очистити унітаз! Давайте розберемося, чому це може спрацювати.

До речі, нещодавно ми розповідали про те, як видалити іржу з унітазу за допомогою простих домашніх засобів.

До складу цього популярного напою входить ортофосфорна кислота, завдяки чому кока-кола роз'їдає стійкі забруднення. За допомогою напою можна легко позбутися від сечового каменю в унітазі, прибрати наліт під обідком.

Відео дня
Очистити унітаз можна кока-колою / фото ua.depositphotos.com

Як очистити унітаз колою - лайфхаки

Щоб очистити унітаз кока-колою, достатньо взяти одну банку напою, нанести його на брудну поверхню і залишити на годинку-півтори. Чим довше поверхня буде контактувати з напоєм, тим кращим буде результат. У разі стійких забруднень процедуру, можливо, буде потрібно повторити, а також вдатися до допомоги йоржика.

Щоб зручніше було прибрати наліт під обідком унітазу, до забруднень можна прикласти змочену колою ганчірку або туалетний папір, і залишити так на деякий час.

При цьому слід пам'ятати про обмеження:

  • Напій не діє під водою, тому поверхні, які ви хочете привести в порядок, повинні бути сухими.
  • Кока-кола не допоможе при видаленні жирних забруднень.

Напій містить велику кількість глюкози, яка є хорошим середовищем для розмноження бактерій. Тому після чистки з її допомогою поверхні рекомендується обробити антибактеріальними засобами.

Ну, а якщо ваш "білий друг" уже багато бачив на своєму віку, і надати йому колишнього вигляду не так і просто, кока-колу можна поєднати з лимонною кислотою. Для цього спершу потрібно прибрати воду з унітазу, пакет лимонної кислоти насипати в унітаз і залити колою. На 100 грамів лимонної кислоти можна використати два літри напою. Залишити на ніч (або 6-8 годин). Потім йоржиком очистити забруднення і змити воду.

Інші народні засоби чищення унітазу

Лимонна кислота - взагалі універсальний народний засіб чищення всіляких забруднень, будь-то позбавити чайник від накипу або прибрати наліт з унітазу. Кілька пакетиків цього порошку потрібно насипати на проблемні ділянки і залишити на ніч. Потім "попрацювати" йоржиком і змити. Можливо, знадобиться повторити процедуру. Посилити ефект можна колою, як описано вище.

Також можна використовувати харчову соду. Процедура та ж, що й із лимонною кислотою.

Допомогти позбутися від сечового каменю в унітазі може оцет. У сухій чаші унітазу потрібно прикласти щедро змочену оцтом серветку до місця забруднення і залишити години на дві. Можна почекати й довше - усе залежить від ступеня забруднення і від вашої готовності ігнорувати природні потреби організму. Ефект посилиться, якщо оцет підігріти і змішати з содою. Далі все як завжди - почистити йоржиком і змити.

Чистити унітаз слід у рукавичках / фото ua.depositphotos.com

Який би спосіб чищення унітазу ви не обрали, робіть це, будь ласка, у рукавичках. І не забувайте мити руки після туалету!

Вас також можуть зацікавити новини: