Чим відмити унітаз / фото ua.depositphotos.com

Жовті розводи і іржа на унітазі утворюється через погану якість водопровідної води. Дуже часто побутова хімія безсила проти жовтих розлучень. В такому випадку видалити іржу можна за допомогою народних засобів. При роботі обов'язково захистіть руки гумовими рукавичками, а також використовуйте щітку для унітазу з грубими ворсинками.

Чим видалити іржу з унітазу - найкращі засоби

  • Лимонний сік і сіль. Змішайте рівні частини лимонного соку і солі, щоб вийшла густа паста. Нанесіть пасту на плями іржі і залиште на 1 годину, а потім витріть щіткою.
  • Білий оцет. Оцет є потужним природним очищувачем, який добре видаляє іржу. Просто нанесіть оцет на плями іржі, залиште на кілька годин, а потім протріть унітаз щіткою.
  • Харчова сода та перекис водню. Змішайте рівні частини харчової соди і перекису водню, щоб вийшла паста. Нанесіть пасту на плями іржі і залиште принаймні на 1 годину. Потім протріть забруднення щіткою.
  • Марганцівка. Марганцівка добре видаляє іржу, але знайти її в українських магазинах вже не можна. Якщо у вас залишилася марганцівка в домашній аптечці - змішайте її з водою до отримання густої пасти, нанесіть на іржу і залиште на 30 хвилин, потім протріть грубою щіткою.
  • Газована вода. Газовані напої, такі як "Фанта "або "Кока-кола", можуть видалити свіжі смуги іржі, а також добре боряться з нальотом. 
  • Хімічні засоби для чищення. Побутова хімія від іржі в унітазі буває трьох видів: абразивні порошки, рідкі лужні і рідкі кислотні засоби. Кожен засіб має свої особливості і недоліки. Абразивні порошки видаляють тільки свіжий бруд і можуть залишити подряпини на унітазі. Лужні засоби не можуть впоратися з великою кількістю забруднення і мають сильний запах. Кислотні засоби видаляють навіть стару іржу, але вони небезпечні для шкіри.

Вас також можуть зацікавити новини: