Не всі види м'яса підходять для холодцю - дізнайтеся, як не зіпсувати страву.
Важко уявити зимові свята без традиційного холодцю. Ароматна та ситна страва є улюбленою в багатьох українців. Однак правильно її приготувати не так просто. Якщо помилитися у виборі м'яса, то холодець вийде каламутним, гірким і рідким.
Щоб страва точно вийшла смачною та привабливою зовні, обирайте правильну основу. Ми розповіли, яке м'ясо не підходить для холодцю і може зіпсувати смак.
Щоб страва була смачною і рівномірно застигла, бульйон потрібно варити з м'ясних частин, багатих на колаген. Він надає холодцю характерного м'ясного смаку і допомагає рівномірно застигнути. Його багато в кістках, хрящах, шкірі.
Якщо ж варити холодець із невідповідного м'яса з невеликою кількістю колагену, то вся робота піде нанівець. Щоб цього не сталося, не додавайте в каструлю такі частини:
Також страву можна зіпсувати, якщо готувати її недостатньо довго. Тоді навіть при виборі найкращого м'яса текстура буде водянистою.
Що стосується бюджетної курки, то цілком можливо приготувати вдалий курячий холодець із різних частин птиці. Однак у бульйон, найімовірніше, доведеться додавати желатин, оскільки сам по собі він не застигне.
А що ж тоді варто покласти в каструлю? Раніше ми писали, з чого варити холодець, щоб страва вийшла ароматною і наваристою. А також публікували безпрограшний рецепт - холодець, який виходить з першого разу і без желатину.