Холодець з курячого м'яса / фото ua.depositphotos.com

Холодець - одна з найулюбленіших страв на святковий стіл в Україні. Без м'ясного заливного не обходиться жодна урочистість, але і в будній день його також можна подати до столу. Ненависників холодцю так само багато, як і шанувальників. Багато людей не люблять цю страву за високу жирність. Приготувати заливне можна з дієтичного курячого м'яса. Калорійність курячого холодцю становить приблизно 120 калорій на 100 г, а смак нічим не поступається традиційному рецепту.

Рецепт курячого холодцю / фото ua.depositphotos.com

Курячий холодець з желатином

  • Курка - 1 кг.
  • Часник - 5 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Спеції для курки - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Желатин швидкорозчинний - 1 ч. л.
  • Петрушка - 1 пучок.

Курку (філе, стегна, грудинку) викласти у велику каструлю і залити водою, довести до кипіння. Перший бульйон злити, потім налити нову воду і ще раз довести до кипіння. Крупно нарізати цибулю, часник і моркву і додати до бульйону. Накрити кришкою і варити на маленькому вогні 3 години. За годину до готовності додати сіль і спеції.

Готовий бульйон процідити, витягнути м'ясо і овочі. Желатин розчинити в склянці теплої води на 5 хвилин і влити в бульйон. Коли куряче м'ясо повністю охолоне, відокремити його від кісточки і нарізати на шматочки. Моркву нарізати кружечками. Цибуля і часник вам не знадобляться. На дно форми для застигання викласти м'ясо, залити бульйоном і зверху викласти моркву і листя петрушки. Залишити холодець на ніч в холодильнику.

Рецепт курячого холодцю / фото ua.depositphotos.com

Холодець з курки без желатину з овочами

  • Куряче м'ясо (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі) - 1,5 кг.
  • Часник - 5-6 зубчиків.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Зелений консервований горошок - 150 г.
  • Петрушка.
  • Куряче яйце - 3 шт.
  • Лавровий лист, перець горошком.

Куряче м'ясо залити водою і довести до кипіння, злити першу воду і довести до кипіння ще раз. Додати в бульйон спеції, лавровий лист, перець горошком. Залишити бульйон варитися 3 години, періодично знімаючи піну. За півгодини до готовності покласти в бульйон цибулю і часник, а за 10 хвилин покласти яйця і посолити. 

М'ясо і овочі дістати з каструлі. Процідити бульйон через марлю. М'ясо відокремити від кісток і нарізати. Часник дуже дрібно нарізати і додати в бульйон. Моркву і яйця нарізати кружечками. У форму для холодцю викласти м'ясо, моркву, петрушку і зелений горошок. Залити бульйоном і викласти зверху варене яйце. Залишити в холодильнику мінімум на 5 годин.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram