З чого виходить найсмачніший холодець - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вважається, що холодець вперше з'явився на Русі ще в XVI столітті, коли люди довго варили бульйон, а потім помітили, що він застигає на холоді. Зараз ця страва є мало не традиційним зимовим, але не всі господині знають, чи можна варити холодець із замороженого м'яса і які частини тушок найкраще купувати.

Яке м'ясо краще брати на холодець - список

Головний секрет цієї страви - наявність великої кількості колагену. Саме він допомагає бульйону добре застигати з першого разу. Найбільше такого компонента в хрящах, сухожиллях і кістках, значить, брати потрібно і можна:

  • свинячі ніжки;
  • курячі лапки;
  • мозкові кістки;
  • хвости;
  • свинячі вуха;
  • жили;
  • хрящі;
  • шкіру;
  • маслак;
  • шийки;
  • голови.

Ідеальний варіант - поєднати якісь з перерахованих вище частин тушок, а також додати м'якоть, тому що, якщо жиру буде занадто багато, холодець не застигне. Крім того, досвідчені шеф-кухарі говорять про необхідність використання м'яса дорослих тварин - в них більше колагену. Це означає, що для ідеального холодцю потрібно брати не курчат, а курку, не телятину, а яловичину.

Відео дня

Для холодцю також цілком допустимо використовувати заморожене м'ясо, але перед тим як класти його в каструлю, варто замочити на кілька годин у холодній воді.

Яку частину курки краще використовувати для холодцю

Важливо розібратися, з чого варити холодець, якщо ви хочете приготувати його на основі курятини. Найбільш наваристим вийде бульйон, зварений на основі курячих лапок, ніжок, ший або крилець. До речі, курячому варіанту воліють ті господині, які знають, який холодець найкорисніший - холодець з курки буде більш легким для шлунка, так як куряче м'ясо диетичніше за свиняче або яловиче.

За виглядом такий холодець більше схожий на студень, ніж на класичний "щільний" варіант страви. Він користується популярністю у сучасних господинь через швидкість приготування - на варіння курки (або тотожної їй індички) потрібно в 3 рази менше часу, ніж на ту ж саму дію щодо будь-якого іншого м'яса.

Раніше ми говорили про те, як приготувати холодець з різних видів м'яса.

Вас також можуть зацікавити новини: