Повітряна і ніжна яєчня вийде набагато смачнішою, якщо знати кілька хитрощів.
Багато людей люблять починати день із яєчні. Такий смачний і ситний сніданок надовго наповнить енергією. Ця страва здається простою в приготуванні, але насправді ідеальна яєчня - це ціла наука.
Ми розповімо, як приготувати скрембл (мішану яєчню), щоб вийшло смачно, як у ресторані. Для цього недостатньо змішати потрібні інгредієнти і вилити на сковорідку. Запам'ятайте п'ять секретів, що зроблять яєчню ніжною і повітряною.
Класичний скрембл готують без добавок - лише збиті яйця та сіль. Але якщо хочете отримати ніжну і повітряну страву, то замість молока додайте жирні вершки (1 столову ложку на 2 яйця). Ретельно збийте масу вінчиком, щоб зробити однорідною, і відправляйте на сковорідку.
Якщо не любите або не маєте вдома вершків, то влийте в яєчну масу холодну воду.
Правильна приправа підкреслить смак яєчні, але не поспішайте додавати її в сирі яйця. Ось вам корисна порада, як приготувати смачну яєчню - приправляйте страву після приготування. Тоді смак стане набагато ніжнішим.
Дуже часта помилка під час готування яєчні - занадто сильний вогонь, через що яйця виходять сухими та несмачними. Тому важливо смажити скрембл на слабкому або середньому вогні. Так він приготується повільно і збереже достатньо вологи. Яєчня вийде соковитою і дуже ніжною.
Шеф-кухарі радять готувати скрембл на суміші соняшникової олії та вершкового масла. Увімкніть середній вогонь і постійно рухайте сковорідку, злегка підкидаючи вгору шматочки яєчні. Так страва приготується рівномірно і не буде пересмаженою.
Професійні кухарі радять готувати мішану яєчню не більш 30 секунд на добре розігрітій сковорідці за постійного помішування лопаткою або паличками. Потім вимкніть вогонь і перекладіть скрембл у тарілку.
Якщо залишити омлет у сковорідці, то страва пересмажиться і зменшиться в об'ємі. Навіть після вимкнення вогню сковорода залишається гарячою деякий час, а яєчня продовжує готуватися.