Хрусткі огірочки - найкраще доповнення до столу, яке сподобається і дорослим, і дітям.
Сезон огірків в самому розпалі і господині все частіше цікавляться: як дуже швидко приготувати малосольні огірки. УНІАН зібрав кращі рецепти та хитрощі, завдяки яким ви зможете дізнатися, як можна маринувати огірки та в чому їх користь.
В процесі маринування в огірках відбувається процес накопичення корисних речовин, таких як магній, натрій, залізо, фосфор, калій, мідь, цинк і кальцій. Засолені овочі є джерелом рідкісних мінералів, вони багаті й вітамінами групи В, а також А, З, Е і К,
Малосольні огірки допомагають нормалізувати роботу травної системи, стимулюють роботу шлунка, покращують роботу серця і позитивно впливають на кровообіг. Крім цього, мариновані овочі допомагають організму боротися з патогенними бактеріями та інфекціями, знижують м'язове і емоційне напруження, а також нормалізують роботу щитовидної залози.
Для того, щоб приготувати швидкі малосольні огірки, вам знадобляться:
Огірки потрібно промити в теплій воді, зрізати хвостики і розрізати їх уздовж. Якщо огірочки великі, їх можна розрізати ще й поперек. Також потрібно нарізати тонкими часточками часник і дрібно покришити зелень. Перекласти огірки в каструлю, а зверху присипте їх сіллю, кропом і часником.
Потім каструлю потрібно накрити кришкою і гарненько потрясти її кілька хвилин. Після такого "струсу" огірочки швидко просоляться, їх можна одразу ж подавати до столу або ж почекати приблизно півгодини.
Для того, щоб приготувати швидкі солоні огірки в 3-літровій банці, вам знадобляться:
У чисту банку (стерилізувати її не потрібно) викладіть зелень і часник, зверху потрібно утрамбувати попередньо вимиті огірочки без хвостиків. Зверху засипте сіль, і залийте майбутні малосольні огірки окропом.
Банку потрібно накрити капроновою кришкою і кілька разів обережно прокрутити, так швидше розчиниться сіль. Хрусткі солоні огірки будуть готові вже через кілька годин після повного охолодження. З таким рецептом ви можете зробити малосольні огірки в банці за добу, насолоджуйтеся!
Простий рецепт малосольних огірків сподобається будь-якому поціновувачу хрустких і соковитих "колючих" овочів. Для нього вам знадобляться:
Промийте і наріжте огірки брусочками, подрібніть зелень і нарубати тонкими слайсами часник. Покладіть все це в пакетик, потім для надійності "одягніть" майбутні інгредієнти страви в ще один пакет. Додайте сіль, цукор, зав'яжіть пакетик і гарненько його струсіть.
Після цього пакет з огірками потрібно залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин, а потім прибрати його ще на пів години в холодильник. Перед подачею на стіл огірочки можна полити олією. Рецепт малосольних огірків в пакеті дуже простий.
Щоб приготувати малосольні огірки з оцтом вам знадобляться:
Огірки наріжте великими довгастими шматочками, складіть їх в банку і додайте дрібно нарізану зелень, сіль, перець, часник, а також оцет. Банку потрібно закрити кришкою і активно потрясти близько 10 хвилин. Після цього поставити залиште банку в тіні на 20 хвилин, після цього огірочки готові до подачі на стіл.
Приготувати смачні і хрусткі огірочки можна і без банки або пакетика. Для приготування вам знадобляться:
Достатньо лише нарізати всі інгредієнти в каструлю, ретельно їх перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Раніше УНІАН вже повідомляв, як визначити якість рослинного масла в домашніх умовах.