Молода картопля дуже корисна зі шкіркою, але в деяких випадках її краще почистити.
В Україні розпочався сезон молодої картоплі, яка залишається смачною в будь-якому вигляді. Її часто готують прямо зі шкіркою, щоб спростити готування. У деяких ситуаціях це правильне рішення. Дізнайтеся, чи потрібно чистити молоду картоплю перед приготуванням і чи корисно це для організму.
Картопляна шкірка містить більшу частину всіх вітамінів, які є в картоплі. У ній багато калію, корисних кислот і харчових волокон. Тому молоду картоплю краще не чистити, особливо якщо вона вирощена на власній ділянці. Звісно, в такому разі дуже важливо добре помити овочі.
Однак шкірка накопичує не лише корисні речовини, а й шкідливі. До того ж у цій частині рослини найбільша концентрація токсину соланіну. Молоду картоплю рекомендується почистити в таких випадках:
Чистять молоду картоплю і в тому разі, якщо просто не подобається смак шкірки у стравах.
Якщо потрібно позбутися шкірки, то не обов'язково вручну чистити кожну бульбу. Існує кілька способів, як швидко почистити молоду картоплю. Для цього можна потерти її жорсткою щіткою. Ще один спосіб - викласти картоплини в пакет із сіллю і потрясти.