Як почистити молоду картоплю / фото ua.depositphotos.com

У липні настає сезон збору молодої картоплі. Молоді бульби можна готувати прямо в шкірці, адже вона дуже тонка. Але якщо вам за рецептом потрібна чищена картопля, то швидко позбутися від шкірки можна підручним засобами.

Раніше УНІАН розповідав, що приготувати з молодої картоплі легко і смачно.

Як почистити молоду картоплю ножем

Молоду картоплю досить просто пошкребти ножем, щоб позбутися від шкірки. Можна використовувати тупу сторону ножа. Щоб руки не забруднилися шкіркою і не забарвилися, їх можна скропити оцтом або лимонним соком.

Відео дня

Як почистити молоду картоплю сіллю

Ретельно промийте картоплю. Візьміть великий поліетиленовий пакет і насипте в нього кілька ложок солі. Наповніть пакет картоплею. Перетирайте бульби з сіллю кілька хвилин, поки вся шкірка не очиститься.

Як почистити молоду картоплю щіткою

Візьміть металеву щітку, жорстку сторону губки або стару зубну щітку. Почистіть за допомогою цього предмета молоду картоплю і промийте від залишків шкірки.

Як почистити молоду картоплю за допомогою крана

Викладіть картоплю на друшляк і поставте під кран з проточною водою. Тримайте картоплю під краном кілька хвилин, перевертаючи її в друшляку на різні боки. Якщо натиск води досить сильний, то очистить шкірку.

Як почистити молоду картоплю водою

Промийте бульби під проточною водою. Покладіть картоплю в каструлю з дуже гарячою водою на кілька хвилин. Потім перекладіть в місткість з холодною водою. Через перепад температур шкірка сама відійде з картоплі.

Вас також можуть зацікавити новини: