Розповідаємо, як приготувати омлет, щоб він був повітряним і пишним.
Омлет люблять практично всі - його можна робити за класичним рецептом (зі спеціями і зеленню), з сиром і навіть з овочами. Вважається, що якщо готувати омлет в духовці, а не на сковороді, то він точно підніметься, але це не так. УНІАН розібрався, в чому головна причина плоскої страви з яєць і як виправити проблему.
Раніше ми говорили про те, які режими духовки для чого потрібні.
Досвідчені господині знають, що для приготування пишного, як суфле, омлету важливо дотримуватися технології. Не варто забувати і про кулінарні хитрощі - без них ви отримаєте не повітряне блюдо, а плоский млинець:
Якщо враховувати ці правила, то можна приготувати навіть омлет в мікрохвильовці з першого разу без всяких проблем.
Такий зручний пристрій, як мультиварка, теж підходить для приготування страви з сирих яєць. Ми знайшли перевірений рецепт, завдяки якому омлет вийде пишним, легким і дуже смачним.
У чашу мультиварки налийте 500 мл води і поставте режим "Варіння на пару". Поки закипає вода, збийте 5 яєць з сіллю, потім влийте 1 склянку молока і знову збийте масу. Візьміть два целофанових пакета, покладіть один в інший (для надійності) і вилийте всередину яєчну суміш. Зав'яжіть пакети вузлом і, коли закипить вода в мультиварці, покладіть в чашу пакет з майбутнім омлетом. Після сигналу відкрийте мультиварку і дістаньте з неї готову страву.