Тип пива визначає його смак і міцність.
Багато хто любить побалувати себе пивом у вільний час, особливо в спекотну погоду. Келих цього напою може добре освіжити та втамувати спрагу. Про те, які є види пива в Україні - розповімо в матеріалі.
Насамперед варто зазначити, що від виду пива безпосередньо залежать його смакові якості, а також те, наскільки пінне буде міцним і щільним. Тому важливо відразу визначитися, який з видів напою вам більше до смаку, щоб не помилитися з покупкою та не витратити даремно гроші. Крім того, до кожного хмільного напою підходить певний вид закуски, що теж важливо. Щоб придбати улюблені види пива, назви їхніх сортів теж бажано знати під час походу в магазин.
Як уже зазначалося, абсолютно всі види пива мають свою специфіку і те, що подобається одним, не обов'язково "зайде" іншим любителям цього напою. Надамо класифікацію пінного, яке є в нашій країні.
Пиво лагер - це один із найпопулярніших видів пива у світі. Воно вирізняється легким освіжаючим смаком, а сам напій має бути прозорим. Найважливішою ознакою є те, що його готують за невисоких температур - не більше 14°. Своєю чергою, у лагерів є багато сортів:
Іншим видом пива прийнято вважати ель. Він відрізняється від лагера температурою приготування (від 15 до 24°), більшою міцністю, а також меншою кількістю хмелю. Практично всі види темного пива належать до елів через специфіку добавок. Вони поділяються на кілька типів:
Відповісти на запитання, скільки існує видів пива, вельми складно. У світі налічується близько ста: крім лагера й елю, з яких ще й роблять гібридні види пива, також існує ламбік (технологія спонтанного бродіння) і величезна кількість крафтового продукту з унікальними рецептами.
Окремо варто розповісти про нефільтроване пиво. Особливість такого продуту в тому, що його не так ретельно фільтрують і не пастеризують на виробництві, через що в ньому залишається осад. Каламутне за кольором, воно має складніший смак і вважається кориснішим за фільтроване. Мінус - воно значно менше зберігається і швидко псується.
Раніше ми писали, як пити віскі, розповівши, чим можна і не можна його закушувати.