У матеріалі УНІАН ви дізнаєтеся, чим корисна чорна смородина і як легко її заготовити на зиму.
Заготовки на зиму з ягід - це мастхев кожної господині, яка в холодну пору року хоче порадувати себе і сім'ю смачним варенням. Найчастіше в морозилці можна знайти літні сезонні ягоди, з яких виходять дуже смачні і легкі заготовки.
Раніше УНІАН назвав 3 варіанти, як використовувати шкірку від апельсина, а сьогодні ви дізнаєтеся, чим корисна чорна смородина і як приготувати її на зиму.
Чорна смородина має унікальні властивості, які всіляко зміцнюють організм. Її можна вживати у вигляді джему або варення, поливаючи їм млинці і сирники, а можна додавати чай, щоб швидше позбутися від застуди.
Наприклад, чорна смородина з цукром через м'ясорубку відмінно бореться із захворюваннями дихальних шляхів і має протизапальну дію на слизову оболонку горла.
Крім того, чорна смородина протерта з цукром дозволяє знизити температуру тіла при захворюваннях. Вона діє не гірше будь-якого фармацевтичного жарознижуючого. Також вона виводить токсини з організму.
Зазвичай заготовки зі смородиною роблять в середині літа, в сезон. Тоді чорна смородина і дешевша, і якісніша. Найоптимальніший і швидкий варіант заготовки без варіння - це смородина через м'ясорубку з цукром.
Зі смородини також можна приготувати джем, який ідеально буде поєднуватися з млинцями або сирниками.
Так, багато господинь заморожують смородину, протерту з цукром. Зазвичай для цього способу приготування смородини на 1 кг ягід додають 500-600 грам цукру. Для початку вам потрібно перетерти смородину, а потім засипати її цукром, вже в банку. Зачекайте, поки розчиняться кристали і тільки потім ставте їх в морозильну камеру.
Нагадаємо, раніше доктор Комаровський назвав користь і шкоду "рідкого".