Чи потрібно їсти суп / ru.depositphotos.com

З дитинства нас привчають до того, що суп корисний для шлунка, а його вживання убезпечить нас від гастриту. Так, Раніше УНІАН розповів, як приготувати смачний суп з цвітної капусти, а зараз ви дізнаєтеся, чи дійсно перша страва обов'язково має бути у вашому раціоні.

Чи потрібно їсти суп?

На думку доктора Комаровського, перша страва стала такою популярною через те, що вона вигідна в економічному плані. Приготувати суп набагато дешевше і швидше, ніж м'ясо і гарнір. Але, насправді, вживання супу - це справа звички і смакових уподобань. Комусь він дуже подобається, а хтось і зовсім не любить їсти рідке, замінюючи його бутербродами, овочами, м'ясом або рибою з гарніром. 

Для чого треба їсти суп?

Багато фахівців стверджують, що супи позитивно впливають на травну систему. До того ж лікарі часто лякають, що може з'явитися гастрит, якщо не їсти суп. При цьому той же доктор Комаровський, думці якого довіряють мільйони українок, каже, що насправді медицина не доводить те, що перше настільки корисно для шлунка.

Відео дня

У чому користь і шкода супів?

В цілому суп ніяк не вплине на ваш організм, якщо він буде легким і водночас ситним. Наприклад, курячий бульйон дасть вам заряд бадьорості на цілий день і урізноманітить ваш раціон харчування.

Але варто враховувати і те, що інше "рідке", як борщ, солянка, супи швидкого приготування, крем-супи, підходять не всім. По-перше, вони дуже наваристі і можуть спровокувати у вас діарею. По-друге, в таких супах міститься багато калорій, що призводить до збільшення у вазі. А в супах швидкого приготування і зовсім багато хімії, яка тільки шкодить вашому шлунку.

Що буде з організмом, якщо не їсти суп?

В цілому з вашим організмом нічого не трапиться, якщо ви відмовитеся від супів. В організмі і так міститься велика кількість рідини, яка дозволяє йому нормально функціонувати. При цьому не варто забувати про те, що щодня потрібно випивати хоча б по півтора літра чистої води.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що корисніше вино або пиво.

Вас також можуть зацікавити новини: