Для чого можна використовувати апельсинові кірки / фото ua.depositphotos.com

Мммм, апельсини! Скільки користі містять у собі ці соковиті помаранчеві плоди. Навіть шкірка від них - ціннний продукт, який стане в нагоді в будь-якому будинку. Сідай зручніше, а УНІАН розповість тобі, що можна зробити з апельсиновою шкіркою.

Апельсинові кірки з оцтом

Після ситного обіду з апельсинів збери всі кірки і щільно склади їх в банку. Залий оцтом до країв і залиш на два тижні в темному прохолодному місці. За цей час кірки віддадуть весь свій аромат і користь, ана виході ти отримаєш чудовий миючий засіб. 

Для зручності перелий розчин, що вийшов, у пляшку з розпилювачем. Нанеси апельсиновий оцет на поверхню і просто протри її: бруду і жиру як не бувало! Засіб також можна додавати у воду при митті підлоги, адже це справжній еко-продукт власними руками.

Відео дня

Для чого можна використовувати апельсинові кірки ще

Зроби ароматну приправу. Так-так, апельсинова шкірка прекрасно доповнить страви з м'яса і птиці, додасть аромату в страви з рису і наповнить цитрусовим шлейфом улюблену каву. 

Для цього необхідно натерти на дрібній тертці цедру (помаранчеву і соковиту частину кірки). Висуши цедру і змішай її з сіллю або цукром. Відповідно ти отримаєш ароматну сіль для гарячих страв і апельсиновий цукор для напоїв.

Зроби вишуканий чай. Найпростіше, що можна зробити з апельсиновою шкіркою, додати її в чай. Але зробити це треба з розумом. По-максимуму зріж з кірок білу частину, а помаранчеву наріж на дрібні шматочки. Висуши апельсинові шматочки при кімнатній температурі і додай в сухий чай. Щоб стало зовсім-зовсім смачно, додай туди ж кардамон або зірочку бадьяна. Гарантуємо, подружки оцінять твій апельсиновий чай!

Вас також можуть зацікавити новини: