Розповідаємо, як правильно варити горох, щоб він не пригорів, і що в нього додати, щоб не стояти півдня біля плити.
Приготувати горох за 30 хвилин, а не за 2 години - цілком реально. Розповідаємо, що для цього потрібно, а також як варити горох, щоб він і розварився, але і не розкис в рідку кашу.
Раніше ми розповідали, як правильно варити рис, щоб він вийшов розсипчастим і смачним.
Цілий сухий горох вариться довше, ніж подрібнений. Час приготування може також залежати від сорту гороху і того, яку кашу ви хочете отримати. В середньому цілий сухий горох вариться 2-2, 5 години,подрібнений - 1-1, 5 години.
Але цей процес можна прискорити, якщо попередньо замочити горох на 5-8 годин. Тоді цілий горох вийде зварити за 40-60 хвилин, а подрібнений - за 30-45 хвилин.
Крім цього, є ще кілька хитрощів, як варити горох швидко:
Порада: з содою будьте обережні - додасте трохи більше і зіпсуєте смак.
Спочатку переберіть горох і замочіть його, як уже говорили, на 5-8 годин. Потім:
Порада: використовуйте посуд з товстим дном і стінками - так горох не пригорить і швидше звариться. Якщо потрібно долити води - додайте окріп, а якщо навпаки, горох готовий, а води багато - злийте або залиште википати при відкритій кришці;
Переберіть і промийте горох і відправте в мультиварку з водою в пропорції 1:2. Готуйте на режимі "Тушкування" або "Каша" 2 години. Але ми все-таки радимо попередньо замочити горох - тоді ви приготуєте його за 30-40 хвилин.
За 10 хвилин до готовності горох потрібно посолити і додати вершкове масло або олію.
Щоб зробити для пиріжків начинку з гороху, його потрібно приготувати одним з вищевказаних способів. Потім готовий горох пробийте в блендері або зробіть з нього пюре за допомогою товкачки. Горохове пюре змішайте з подрібненою обсмаженою цибулею - начинка готова.