Кожна господиня хоч раз в житті стикалася з тим, що рис при варінні або залишається сирим, або перетворюється в кашу. Однак все геніальне просто. Для того щоб ваш гарнір вийшов ідеальним, потрібно знати всього один секрет.
Раніше УНІАН розповідав, як варити пшоно, а сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати рис, щоб ваші рідні наминали гарнір за дві щоки.
Як треба варити рис - три кроки
Якщо ви не знаєте, як правильно варити рис, то поради УНІАН допоможуть вам уникнути багатьох проблем. Всього за три кроки у вас вийде апетитне блюдо:
- Промийте рис
В першу чергу вам потрібно насипати рис в блюдце і поставити його під холодну воду на хвилин п'ять. Зробіть маленький натиск, щоб крупинки не втекли в раковину. Потім вам потрібно кілька разів його ретельно промити.
- Доведіть воду до кипіння
Після цього пересипте рис в каструлю і поставте на великий вогонь. Коли вода закипить, потрібно посолити її. Будьте уважні, адже потрібно буде зменшити вогонь до мінімуму, коли води залишиться зовсім трохи.
- Накрийте кришкою
Після того, як ви зменшите вогонь, накрийте каструлю кришкою і доведіть крупу до повної готовності.
Важливо: піднімати кришку не можна мінімум 30 хвилин. Тільки після того, як ви вимкнете вогонь і дасте гарніру охолонути, його можна перемішати. До цього моменту це робити заборонено, бо ви перетворите рис в кашу.
Якщо ви зробите все чітко за списком, то на виході отримаєте ідеальний розсипчастий рис. Ваші домочадці гарантовано попросять добавку.