УНІАН розповість, як визначити солодку і стиглу диню, не пробуючи її, і які плоди краще не купувати.
Соковита, солодка і ароматна диня - найкращий десерт в спекотний літній день. Цей корисний фрукт відмінно втамовує голод і містить багато вітамінів. УНІАН назвав 5 ознак, які вказують на стиглість і свіжість фрукта, а також розповів, які дині не варто купувати.
Раніше УНІАН зібрав смачні рецепти з динею. І це не тільки десерти!
У стиглої і свіжої дині не повинно бути тріщин, порізів і плям на кірці. Якщо кірка пошкоджена, то в дині можуть завестися небезпечні бактерії. Якщо є зелені плями - диня недозріла, а якщо коричневі - фрукт переспілий.
При натисканні стигла диня не повинна бути занадто жорсткою або дуже м'якою. Стиглий плід злегка пружинить після натискання, а при стукоті видає глухий стукіт. Шкірка в ньому насилу проколюється нігтем, а м'якоть досить тверда.
Солодка і стигла диня повинна мати приємний медовий аромат. При чому запах повинен відчуватися навіть якщо плід цілий. Якщо ж фрукт пахне зеленню або взагалі не має запаху, то він, швидше за все, недостиглий і несолодкий.
Порівняйте дині між собою за вагою і купуйте важчу. Спіла і соковита диня буде важкою.
Вибирайте дині, у яких хвостик повністю сухий. Це означає, що диня досить дозріла і має солодкий смак.