Рецепти страв з дині / ua.depositphotos.com

Раніше ми розповідали про те, в чому користь дині. Сьогодні готові запропонувати кілька варіантів солодких і несолодких страв для вашого столу. У добірці можна знайти і літні салати, і випічку, і навіть заготовки на зиму.

Салат з динею і блакитним сиром

Як приготувати смачний салат з дині / depositphotos.com
  • м'ята - 10 гр;
  • йогурт - 100 гр;
  • цукор - щіпка;
  • лимонний сік - за смаком;
  • диня - 150 гр;
  • волоські горіхи - 20 шт;
  • шпинат - 75 гр;
  • блакитний сир - 85 гр;
  • перець, сіль - за смаком;
  • маслинове масло.

М'яту подрібнюємо, додаємо йогурт, сіль, цукор, оливкову олію і лимонний сік. Збиваємо масу віночком. Очищаємо диню від насіння і шкірки, нарізаємо кубиками приблизно по 1.5 см. Горіхи рубаємо дрібно. У тарілку викладаємо шпинат і шматочки дині. Ламаємо блакитний сир і додаємо. В кінці посипаємо горіхами і поливаємо заправкою. 

Суп з дині з вином

Рецепт супу з дині / depositphotos.com
  • диня - 50 гр;
  • біле сухе вино - 50 мл;
  • диня - 1 шт;
  • базилік - 1 пучок;
  • лимон - половинка.

Цукор висипаємо в каструлю, заливаємо 120 мл питної води і підігріваємо, щоб пісок розчинився, але не кип'ятимо. Знімаємо з вогню.

Відео дня

Читайте такожЧудові абрикоси: користь і шкода фрукта, як вибрати стиглийРозрізаємо диню навпіл, видаляємо насіння. Вирізаємо м'якоть, подрібнюємо її в блендері. Додаємо туди цукровий сироп, вино і базилік. Засипаємо льодом, знову збиваємо. Пробуємо і додаємо лимонний сік за потребою.

Варення з дині з лимоном

Заготівля на зиму з дині / depositphotos.com

Для цього рецепта вам знадобиться ложка для вирізання кульок.

  • диня - 800 гр;
  • цукор - 400 гр;
  • лимон - 1 шт.

Диню розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки. Спеціальною ложкою вирізаємо з м'якоті кульки. Перекладаємо кульки в каструлю, засипаємо цукром, акуратно перемішуємо. Залишаємо кульки до тих пір, поки цукор не карамелізується. Зазвичай, на це йде 3-5 годин. Також можна залишити на ніч.

Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки сироп закипить. Проварюємо 5 хвилин, а потім прибираємо в тепле місце на 5 годин.

Дістаємо каструлю, додаємо лимонний сік і цедру. Повторюємо дії: проварюємо 5 хвилин, залишаємо на 5 годин.

Потім втретє проварюємо варення і розливаємо по банках. Закриваємо стерилізованими кришками і прибираємо в холодне місце.

Випічка з дині - ароматна шарлотка

Що можна спекти з дині / depositphotos.com
  • диня - 200 гр;
  • яйця - 3 шт великих або 4-5 дрібних;
  • Борошно пшеничне - 4 ст.л;
  • цукор - 4-5 ст.л;
  • розпушувач - 1 ст.л;
  • ванільний цукор - 10 гр;
  • тростинний цукор-1 ч.л;
  • мелена кориця - 0.5 ч.л;
  • сіль - щіпка.

Включаємо духовку, виставляємо температуру 170°C і залишаємо її прогріватися. 

У ємності змішуємо цукровий пісок, ванільний цукор і яйця. Збиваємо 5 хвилин до густої піни. В окремій мисці просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю. Додаємо борошно в яєчну суміш невеликими порціями, перемішуємо зверху вниз. 

Диню очищаємо і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Форму для випічки змащуємо маслом і заповнюємо тістом. Зверху викладаємо диню, посипаємо корицею і тростинним цукром.

Відправляємо в духовку на півгодини, готовність страви перевіряємо зубочисткою.

Десерт з дині - конверт зі свіжими фруктами

Оригінальні конвертики з дині / depositphotos.com
  • диня - 100 гр;
  • полуниця (можна взяти інші ягоди) - 50 гр;
  • ківі - половинка;
  • листкове тісто - 30 гр;
  • вершкове масло - 15 гр;
  • кориця - 0.5 ст.л;
  • м'ята;
  • цукрова пудра - 0.5 ст.л.

Ківі, ягоди і диню миємо й нарізаємо шматочками. Розкладаємо на столі листкове тісто, звертаємо навпіл і змащуємо маслом. На один з вузьких країв викладаємо фрукти. Посипаємо їх корицею і загортаємо конверт.

Перекладаємо його в форму для випічки, зверху змащуємо маслом.

Розігріваємо духовку до 180°C і випікаємо десерт 15 хвилин. Готову страву посипаємо цукровою пудрою і викладаємо м'яту.

Вас також може зацікавити: