Як вибрати свіжу рибу за зябрами та іншими ознаками - читайте на УНІАН.
При покупці свіжої риби на ринку або в магазині варто уважно оглянути товар. Якщо риба зберігалася занадто довго або в невідповідних умовах, то нею можна отруїтися. УНІАН назвав 5 способів визначити якісну рибу при покупці.
А якщо вам вдалося відібрати свіжу рибку і приготувати її, УНІАН підкаже, як позбутися від запаху риби на кухні.
Цей спосіб перевірки риби знають всі одесити. У свіжої риби зябра мають яскраво-червоний або рожевий колір. Якщо зябра мають бурий або темно-сірий колір, і покриті каламутним слизом з неприємним запахом - товар несвіжий.
У свіжої рибки очі повинні бути опуклі і прозорі. Якщо ж рибу довго зберігали на відкритому повітрі, то її очі мутніють і западають в голову.
Запах свіжої риби специфічний, але відрази не викликає. У ньому не повинно бути ноток тухлості і бруду. В процесі розкладання тканин риба виділяє аміак, який надає їй різкий неприємний запах.
Луска свіжої риби щільно прилягає до тіла і не має серйозний пошкоджень. Невеликі потертості можуть бути через транспортування. Але якщо луску можна легко зняти рукою - від покупки такої риби краще відмовитися.
При покупці перевірити рибу таким способом не вийде, тому перевірку проводять вдома. Наберіть воду в глибоку миску і занурте в неї рибу. Якщо тушка потоне, то вона свіжа, а прострочена риба спливе на поверхню.