Як прибрати запах риби на кухні / фото ua.depositphotos.com

Страви з риби дуже ситні і корисні, але мають істотний недолік. Запах сирої риби надовго в'їдається в будь-які матеріали і поверхні. Ніякі миючі засоби не вимивають цей аромат, і навіть провітрювання не рятує. Рибне "амбре" на обробній дошці або в холодильнику може перейти на інші продукти і зіпсувати їжу.

Як прибрати запах риби з посуду

Прибрати запах риби зі сковороди, кухонного приладдя, каструлі та іншого посуду допоможе оцтовий розчин. Розчиніть 100 мл звичайного столового оцту в 1 л гарячої води. У цей розчин покладіть посуд з рибним запахом і залиште на 15 хвилин. Потім промийте посуд з миючим засобом.

Як прибрати запах риби з кухонної дошки

Вивести запах риби з кухонної дошки допоможе лимонний сік. Добре потріть дошку половинкою лимона і потім промийте гарячою водою. Натерти дошку лимоном можна і до оброблення риби - тоді дерево не вбере запах.

Відео дня

Вивести з дошки старий запах риби можна використаною чайною заваркою або гірчичним порошком. Посипте ці речовини на дошку, залиште на 10 хвилин і промийте дошку.

Чим вивести запах риби з холодильника

Щоб прибрати запах риби з холодильника, вимкніть його від електроживлення і витягніть всі продукти. Потім протріть стінки, полиці і дверцята холодильника содовим розчином: 4 столових ложки на 1 л теплої води. Залиште на 30 хвилин і вимийте холодильник чистою теплою водою.

Як позбутися від запаху риби зі шкіри та одягу

  • Їдкий запах риби на шкірі можна прибрати за допомогою лимонного соку. Протріть руки і пальці м'якоттю свіжого лимона.
  • Якщо присмак риби залишився в роті, пожуйте листя петрушки.
  • Також присмак риби в роті можна перебити свіжими яблуками, цитрусами або полуницею.
  • Одяг з рибним запахом рекомендується випрати господарським милом, або замочити в оцтовому розчині.

Вас також можуть зацікавити новини: