Що робити, якщо немає холодильника або він несподівано зламався - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Відключення електрики або раптова поломка холодильника - ситуації, які можуть статися з кожним. Саме тому важливо знати, як зберегти продукти без спеціального пристрою. УНІАН розповість, як зберегти сире м'ясо без холодильника, щоб воно не зіпсувалося.
Раніше ми говорили про те, чи можна зберігати яйця не в холодильнику.
Існує 8 варіантів, як можна не дати повторно померти апетитному шматочку корівки, курочки або свинки. УНІАН розповідає про кожного з них:
Деякі умільці використовують в якості консерванту для м'яса навіть мед, ви теж, при бажанні, можете наслідувати їхньому прикладу. Достатньо лише намазати шматок м'яса медом, покласти в чисту ємність і закрити кришкою. Зберігати в прохолодному темному місці не довше 2 діб.
Якщо вам потрібно, щоб куплений продукт не зіпсувався протягом більш довгого терміну, ніж два-три дні, то можете придбати один або кілька із запропонованих нами народних засобів.
ВАЖЛИВО: враховуйте, що при обробці м'ясо буде мати специфічний запах і присмак.
Саліцилова кислота
М'ясо промити, розвести 1 ч.л саліцилової кислоти на 0.5 л води. Взяти шматок тканини більше, ніж розмір шматка м'яса, змочити її в розчині. Обмотати м'ясо і викласти в емальовану тару. Щільно закрити кришкою і не відкривати. Прибрати м'ясо в темне прохолодне місце і зберігати не довше двох тижнів.
Сіль
Цей метод досить популярний серед мандрівників і тих, хто звик виживати в різних умовах. Варіанти використання солі в цьому випадку два:
Зберігати м'ясо в обох випадках потрібно в темному прохолодному місці, термін - близько трьох місяців. Перед тим, як використовувати його для приготування їжі, потрібно викласти шматочки в чисту воду на 2-3 години, щоб зайва сіль вийшла з волокон.
Також існують і інші методи - консервація, сушка або в'ялення м'яса. Про те, як правильно зробити в'ялене м'ясо у домашніх умовах, щоб зберегти його надовго, ми розповідали в попередній статті.