Вибираємо наповнювач для котячого туалету: нюанси, на що звернути увагу

Існують різні види наповнювачів. У чому їх переваги? Давайте розбиратися, щоб зробити правильний вибір.

Пошук ідеального котячого туалету може бути складним завданням. Особливо, якщо ви заводите вихованця вперше. Зазвичай власників котів цікавить, який наповнювач для лотка краще вбирає запах і чи безпечний він для кішки. Додатковими нюансами, які варто врахувати, є легкість використання та економічність.

Який найбезпечніший наповнювач для котів

Це питання зазвичай постає одним з перших серед любителів котів. Відповідь тут проста: всі наповнювачі, що продаються в спеціалізованих магазинах, створювалися спеціально для тварин і шкоди їм не завдадуть.

Який наповнювач краще вбирає запах - варіанти

Коли справа стосується вибору наповнювача для пухнастого улюбленця, найпопулярнішими є глиняний та силікагелевий. Глиняний наповнювач відомий своєю прекрасною здатністю грудкуватися, що полегшує прибирання. Однак, у нього є свої недоліки. Глиняний наповнювач для кішок дуже привабливий своєю структурою. Він може бути пильним та сильно розноситься навколо лотка, що вимагає досить частої заміни. 

З іншого боку, силікагелевий наповнювач для котячого туалету має ряд переваг. Це найкращий наповнювач для котів від запаху - він допомагає підтримувати свіжість у туалеті вашого вихованця. Силікагелевий наповнювач - відмінний варіант для тих, кому важливо, який наповнювач менше розноситься. Він не утворює пилу, що робить його більш зручним та чистим у використанні.

Ще один популярний варіант наповнювача для котячого лотка - пресовані тирса. Мабуть, це один з найдешевших, але при цьому якісний варіант. З мінусів можна відзначити те, що тирса при намоканні розбухають і розсипаються на дрібні шматочки, що вимагає частого прибирання. А ще котики розносять його лапками по всій квартирі. До плюсів відноситься ціна і економічність використання. 

Скільки наповнювача потрібно для лотка в місяць - шукаємо золоту середину

Однозначної відповіді на це питання немає. Витрата наповнювача різна у кожної тварини: будь то маленьке кошеня або котяра в самому розквіті сил. Логічно, що кошенятам не варто сипати занадто багато наповнювача, при цьому дорослому великому коту необхідна глибина наповнювача в кілька сантиметрів. 

Важливо враховувати і довжину шерсті вашого вихованця. Якщо вона довга і пухнаста - купуйте наповнювач у великих гранулах - так котяка буде менше бруднитися. 

Вас також можуть зацікавити новини: