Як вибрати борошно для випічки хліба або інших кулінарних діянь - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Борошно - стратегічно важливий продукт, який обов'язково повинен бути в кухонній шафці будь-якої господині. З нього можна приготувати млинці або спекти хліб, якщо раптом його не виявиться в магазинах. УНІАН розповість, які сорти є у пшеничного борошна і на що звертати увагу, вибираючи товар в супермаркеті.
Раніше ми говорили про те, чим замінити борошно в випічці і стравах.
У продажу ви побачите всього чотири види хлібопекарського борошна:
Важливий момент: борошно вищого сорту, всупереч поширеній помилці, не несе в собі ніякої користі - його роблять з частини зерна, де дуже мало вітамінів, але дуже багато крохмалю.
Якщо ви не хочете витратити гроші даремно і бажаєте придбати якісний товар, дотримуйтеся чотирьох важливих порад:
Останній пункт особливо цікавий - якщо виробник вказує, що борошно може зберігатися довше року, значить, в нього додані консерванти. Багато господинь купують борошно "про запас" і зберігають його роками. Якщо ви робите так само, то вам буде корисно дізнатися, як правильно зберігати борошно, щоб в ньому не завелися шкідники.
Для того, щоб переконатися, що ви купили якісний продукт, висипте борошно на стіл і подивіться на консистенцію. Борошно повинне бути однорідним, без вкраплень побільше і без сторонніх добавок. Потім спробуйте розтерти його між пальцями - якісний продукт скрипить і сиплеться. Якщо борошно скочується в грудку, значить, воно відволожилося.
Також ви можете спробувати борошно на смак - він повинен бути нейтральним. Якщо відчуваєте гіркоту або запах цвілі, то краще таке борошно викинути і не вживати в їжу. Деякі господині розбавляють невелику кількість борошна водою в пропорції 1:1. Якщо борошно при цьому залишається білим і на дні ємності не утворюється осад, значить, продукт якісний.
Крім пшеничного, існує ще кілька різновидів борошна. Кожен тип має свої унікальні особливості і корисні властивості:
УНІАН сподівається, що перераховані вище поради допоможуть вам придбати потрібний товар і приготувати з нього смачні і корисні страви.