Шпаргалка для тих, хто досі не визначився зі святковим меню.
УНІАН підготував для вас топ-5 рецептів салатів, які найкраще підходять для того, щоб потішити та здивувати гостей на свято.
Без перебільшення, цей салат для багатьох давно став традиційним частуванням на Новий рік. І у кожної господині є свої особливі доповнення до класичного рецепту, тому експериментувати не забороняється.
Для приготування вам знадобиться:
- 3 картоплини середнього розміру;
- 3-4 моркви;
- 4-5 яєць;
- 350 г шинки або докторської ковбаси;
- 450 г консервованого зеленого горошку;
- 5-6 солоних огірків;
- 250 г майонезу;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Картоплю, моркву та яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності. Очищаємо і нарізаємо кубиками. Так само нарізаємо шинку.
Змішуємо інгредієнти. Приправляємо чорним перцем, майонезом і прибираємо в холодильник.
Якщо солоні огірки з великим насінням – видаляємо їх. Потім нарізаємо кубиками такого ж розміру. Складаємо в окремий контейнер. Зливаємо рідину з горошку, і прибираємо в окремий контейнер.
Перед подачею на стіл в салат додаємо солоні огірки та зелений горошок. Ще раз перемішуємо, пробуємо і при необхідності додаємо сіль й чорний перець.
Цей салат дуже простий у приготуванні та дивовижно смачний, тому не дивно, що частенько саме він стає частиною святкового меню.
Для приготування вам знадобиться:
- 150 г лосося (або горбуші, сардини, сайри);
- 6 зварених яєць;
- 100 г твердого сиру;
- 1 відварена морква;
- майонез, сіль, мелений перець – за смаком.
Подрібнюємо філе риби, Яйця чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на крупній тертці в окрему миску і ділимо на дві рівні частини. Жовтки натираємо на дрібній тертці в іншу миску. Трохи жовтка відкладаємо для прикраси готового салату.
Читайте такожВеликдень 2019: рецепт найсмачнішої паски
Відварену моркву натираємо на середній тертці та викладаємо наступним шаром, солимо, перчимо і змащуємо майонезом.
Сир натираємо на середній тертці та посипаємо їм шар моркви, змащуємо майонезом.
Наступним шаром кладемо рибу. На неї викладаємо решту жовтків, залишені для прикраси. Солимо і перчимо за смаком, змащуємо майонезом.
Останнім шаром викладаємо білки, які залишилися. Солимо білки за смаком і змащуємо майонезом.
Один з найвідоміших салатів, без якого не обходяться більшість сімейних свят, у тому числі й Новий рік.
Для приготування вам знадобиться:
- 2 картоплини;.
- 180 г майонезу;
- 1 морква;
- 1 буряк;
- 600 г солоного оселедця.
Філе оселедця дрібно нарізаємо. Відварені моркву, картоплю і буряк натираємо на крупній тертці.
Читайте такожСвятвечір: традиції, прикмети, що не можна робити напередодні Різдва (відео)
Наступним шаром йде оселедець, який теж тонко змащуємо майонезом.
Потім викладаємо шар з моркви, й на нього тонкий шар майонезу.
Останнім шаром буде натертий буряк, який так само покриваємо майонезом.
Готовий салат залишаємо настоятися на 30-60 хвилин. Прикрасити його можна лимоном, морквою і зеленню.
Салат, який нікого не залишить байдужим. Його подають у багатьох ресторанах, і приготувати його на святковий стіл, означає, потішити гостей досить екзотичною стравою.
Для приготування вам знадобиться:
- 200 г курячого філе;
- 20 листів салату;
- 1 помідор;
- 200 г білого хліба;
- 50 г твердого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- майонез, сіль – за смаком.
Перед приготуванням страви листочки салату опускаємо в крижану воду на 20 хвилин, щоб вони стали свіжими та хрусткими.
Очищаємо білий хліб від скоринки та нарізаємо його невеликими кубиками, викладаємо на деко і підсушуємо в розігрітій духовці.
Читайте такожРецепт святкового настрою: добірка найкращих фільмів до Нового року та Різдва
Паралельно відварюємо куряче філе без солі протягом 20 хвилин, а потім нарізаємо його тонкими скибочками. Скибочки натираємо сіллю та обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні на тій же сковороді, на якій обсмажувалися сухарики. Помідор нарізаємо невеликими шматочками.
Сир натираємо на середній тертці. Після чого всі інгредієнти викладаємо в один посуд, злегка струшуємо, щоб вони рівномірно перемішалися. Салат готовий.
Схоже, це найпростіший у приготуванні салат, але від цього не менш смачний.
Для приготування вам знадобиться:
- 2 яблука;
- 1 банка консервованих ананасів;
- 1 шматок курячого філе;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- майонез – за смаком.
Відварюємо в підсоленій воді куряче філе, даємо охолонути та ріжемо кубиками. Точно так само ріжемо кубиками ананас і очищені яблука.
Додаємо кукурудзу і заправляємо майонезом. Добре перемішуємо. Салат готовий.