День сім'ї в Україні в 2024 році / ua.depositphotos.com

День сім'ї - одне з найзворушливіших свят. Довгий час день сім'ї Україна відзначала 8 липня, але цього року дата святкування змінилася. Розповідаємо, чому, коли тепер відзначають День сім'ї в Україні 2024 і про його традиції.

Коли День сім'ї 2024 в Україні

У 2023 році в Україні відзначали два сімейні свята:

  • 15 травня - Міжнародний день сім'ї;
  • 8 липня - український День сім'ї (День родини).

До того ж останню дату, 8 липня, святкували з 2011 до 2023 року і вона збігалася з російським Днем сім'ї, любові та вірності. В українському суспільстві склалися різні погляди щодо доцільності його святкування.

Відео дня

28 липня 2023 року указом президента України №455/2023замість Дня сім'ї 8 липня був встановлений День сім'ї 15 травня - тобто, в один день із Міжнародним днем сім'ї, заснованим ООН 1993 року.

У 2024 році День сім'ї в Україні відзначають 15 травня.

День сім'ї - традиції

Сім'я - найдорожче, що є в житті. Особливо її цінність відчуваєш зараз, у нелегкий воєнний час. У День сім'ї традиційно відбуваються просвітницькі та святкові заходи - тематичні конференції, благодійні акції, концерти. У Міжнародного дня сім'ї щороку змінюється тема свята - наприклад, проблеми бідних сімей, культура здорового життя в сім'ї, виховання дітей, сімейні традиції тощо.

Але головне завдання цього дня - приділити увагу дорогим серцю людям. Влаштуйте у свято сімейний обід або вечерю, вирушайте разом на пікнік, згадайте всі разом своє генеалогічне дерево. А якщо немає можливості зустрітися з рідними, то постарайтеся зателефонувати їм і сказати "Люблю" і "Спасибі" за все світле і хороше, що вони подарували нам.

Раніше ми розповідали, які свята в травні 2024 відзначаємо та коли цього місяця відпочиваємо.

Вас також можуть зацікавити новини: