Міжнародний день друзів 2023: як красиво привітати близьких

День друзів 30 липня - чудове свято, коли можна зібратися з друзями та подякувати їм за міцну дружбу.

Без дружнього спілкування життя було б сірим, нудним і нестерпно самотнім. І не так вже й важливо, чи збираються друзі на пікніки та вечірки чи підтримують дружбу онлайн - сьогодні, 9 червня, є чудова нагода привітати людей, важливих для вас у житті, та висловити їм свою вдячність та підтримку.

УНІАН пропонує найкращі оригінальні листівки та короткі привітання з Днем друзів.

Міжнародний день друзів - вітання у віршах та картинки

Вітаю із Днем друзів!

Разом нам жити веселіше.

Знай - хоч у радість, хоч в біду,

Я тебе не підведу!

***

У День дружби що вам побажати?

Друзів добрих не втрачати!

Міцною дружбою ще дорожити,

Адже без друзів сумно жити.

***

Добре, що є друзі,

Нам без них не можна!

З ними разом веселіше,

Світ стає світлішим!

***

Життя хай буде наче свято:

Вітання, друзі і пісні!

Щастя й радості багато

Несуть прийдешні світлі дні!

***

День дружби святкує народ,

Весь світ один одного вітає.

Нехай кожен дружбу береже,

І про друзів не забуває!

Вітання з Днем дружби у прозі

На День дружби вибираємось на пікнік, у кіно, до скверу чи просто до найкращих друзів у гості - щоб підтримати один одного та зарядитися енергією на добрі справи!

***

Друзі роблять наше життя яскравішим і красивішим. Дякую, мої дорогі, що ви є в моєму житті!

***

Справжні друзі, як зірки, їх не завжди бачиш, але знаєш, що вони завжди є. За моїх улюблених друзів!

***

Друзі, всі разом ми здолаємо всі виклики, не сумніваюся в цьому жодної хвилини. Бажаю миру та спокою, і звичайно того, чого зараз бажає вся Україна! Зі святом!

***

Моїм найкращим друзям - радості, щастя, благополуччя, доброї вдачі, успіхів, здоров'я, кохання, добра! Люблю вас та вітаю!

***

Раді знову всіх вас бачити живими та здоровими, як добре, що ми один у одного є! Дякую, що ви зі мною, завжди на зв'язку і в потрібну хвилину поряд. Настрою, радості та щастя завжди!

***

Друзі не просто так з'являються у нашому житті. Нехай споріднені душі завжди залишаються добрими супутниками, завжди простягнуть руку допомоги та підтримають у будь-якій ситуації!

***

Справжня дружба витримає випробування і часом, і відстанню. Справжні друзі, як ви, не лише разом веселяться, а й завжди допоможуть із труднощами. За справжніх друзів!

***

Нехай друзі будуть у кожного, щоб у скрутну хвилину подали руку, підтримали не лише словом, а й ділом. З днем друзів!

***

Нехай у нашому житті більше ніколи не буде місця для смутку. Нехай вірні друзі завжди прийдуть на допомогу та підтримають. Любимо, цінуємо та поважаємо нашу дружбу!

***

Вітаю із Днем друзів! Бажаю, щоб усе складалося так, як замислювалося, а справжні друзі допоможуть та підтримають!

День друзів - Україна та світ

Коли день друзів в Україні 2023 року - це свято, присвячене друзям, неофіційно відзначається в Україні 9 червня. Історія замовчує, хто і коли запропонував саме цю дату та чому. Цього дня люди шукають цитати про друзів, обмінюються символічними подарунками чи надсилають листівки "З днем друзів".

Популярною традицією став обмін так званими "фенечками" - це браслет ручної роботи з ниток, також може бути з бісеру, шнурівок, стрічок та інше.

Примітно, що у різних країнах світу такий день відзначається у різні дати і називається по-різному - День дружби, День друзів чи День друга. В Іспанії, Аргентині та Бразилії День дружби відзначається 20 липня, у США, ОАЕ, Малайзії, Індії - у першу неділю серпня.

Міжнародна громадська організація Всесвітнього хрестового походу дружби (World Friendship Crusade), яка виступає за дружбу як спосіб зміцнення світової культури світу, відзначає День дружби щороку 30 липня. Організацію було засновано 1958 року в Парагваї доктором Рамоном Артеміо Брачо, який вважається ініціатором ідеї всесвітнього дня друзів.

Офіційно Міжнародний день дружби відзначається 30 липня. Відповідну резолюцію Генеральна асамблея ООН ухвалила у 2011 році.

Раніше УНІАН розповідав, коли іменини у червні 2023: усі дні ангела за старим та новим календарем.

Вас також можуть зацікавити новини: