Пломбір, фруктове, шоколадне чи будь-яке інше морозиво – запросто можна зробити в домашніх умовах.
Смачним та ніжним морозивом люблять ласувати як діти, так і дорослі. Воно чудово освіжає в літню спеку. Їж – і відірватися не можеш, просто райська насолода!
Читайте такожНіжно-повітряний "Київський торт": як приготувати легендарний смаколик
Можна не купувати щоразу цей неймовірний десерт у магазині, а зробити його власними руками в домашніх умовах. Домашнє морозиво буде без шкідливих барвників, консервантів та інших добавок.
Вершкове, ванільне, фруктове, шоколадне чи будь-яке інше натуральне домашнє морозиво – завжди йде на ура! А готуються такі ласощі доволі просто та й необхідні інгредієнти є доступними.
Жовтки розтерти з цукром та ваніліном.
Молоко довести до кипіння і зняти з вогню. Акуратно ввести у молоко жовткову масу, перемішати. Поставити на найменший вогонь і, збиваючи, довести до загустіння (важливо не закип’ятити).
Масу охолодити до кімнатної температури. Охолоджені вершки збити до стійких піків. Ввести у вершки остиглу молочно-жовткову масу. Добре перемішати.
Викласти в форми й відправити домашній пломбір у морозильну камеру.
Через годину дістати, перемішати міксером і відправити домашнє морозиво назад у морозильник до повного застигання.
Після цього прикрасити домашнє морозиво на свій смак і можна подавати.
У чашу блендера помістити нарізаний невеликими шматочками банан і йогурт. Збивати все 30-40 секунд. Додати полуницю і збивати все ще 1 хвилину, до отримання однорідної консистенції. Додати у суміш мед.
Розподілити морозиво по порційних формочках і помістити в морозильну камеру. Процес заморожування займає приблизно 4-5 годин.
Домашнє полунично-бананове морозиво з йогуртом готове.
У миску вилити згущене молоко, додати какао-порошок і добре перемішати.
Додати холодні вершки. Збивати міксером на високій швидкості до отримання пишної маси. Але варто бути обережними, щоб не перебити вершки.
Готову суміш викласти в формочки й відправити в холодильник на кілька годин, щоб домашнє морозиво з вершків і згущеного молока застигло.
Вийняти морозиво з морозилки, посипати шоколадною стружкою або подрібненими горішками й подавати смачний десерт до столу.
Фісташки очистити від шкаралупи, потім залити окропом і залишити хвилин на 15. У друшляку обполоснути холодною водою й очистити від розпареної плівки. Горіхи ще раз промити, дати воді стекти й просушити їх між двох рушників.
Чисті горішки помістити на деко і відправити в духовку на 5-7 хвилин при 180°C, щоб підсохли. Потім всипати горіхи в чашу блендера, додати все молоко і на високій швидкості подрібнювати приблизно 2 хвилини, до гарної однорідної суспензії.
Відокремити жовтки в чашу для збивання і всипати половину цукру.
У сотейник з товстим дном влити жирні вершки 35%, молочно-фісташкову суміш, решту цукру й додати ванілін. Покласти на середній нагрів і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Щойно з’являться перші бульбашки, зняти з плити, не даючи кипіти.
Читайте такожХрусткі й золотисті бельгійські вафлі: як приготувати неймовірні ласощі
Збити жовтки з цукром вінчиком, поки вони не посвітлішають і збільшаться в об'ємі. В жовткову масу в кілька прийомів ввести гарячу вершково-фісташкову основу. Потрібно постійно інтенсивно збивати, щоб жовтки не згорнулися.
З'єднавши обидві суміші, перелити все знову в сотейник і поставити на несильний нагрів. Інтенсивно помішувати суміш не даючи закипіти, бо жовтки згорнуться. Щойно крем починає густіти і залишається на ложці, потрібно знімати з плити.
Пропустити уварений крем через дрібне сито. Потім перелити в контейнер для заморозки, помішуючи охолодити до кімнатної температури й прибирати в морозильник. Через 1 годину вийняти, перемішати й повернути до повної заморозки, приблизно на 6-8 годин.
Присипати морозиво подрібненими фісташками або вафлями, шоколадом, іншими горішками або сиропом.