Запечені в духовці курячі крильця виходять з хрусткою скоринкою зовні й соковиті всередині.
Запечені курячі крильця під соусом у домашніх умовах – страва надзвичайно смачна й дуже апетитна на вигляд. За рахунок соусу крильця набувають гарного карамельного відтінку і мають пікантний смак.
Читайте такожНайсмачніший Бануш: рецепт простої та ситної страви
Кожне крильце виходять з хрусткою скоринкою зовні й соковитим усередині. А неймовірно смачний соус, який обволікає кожен шматочок, робить цю страву чарівною.
Курячі крильця з соусом – чудовий варіант приготування м’ясної страви як на святковий стіл, так і для того, щоб побалувати своїх рідних смачненьким. Їх можна їсти як гарячими, так і холодними – завжди це дуже смачно.
Крильця промиваємо, обсушуємо і видаляємо (за наявності) третю, найменшу "фалангу".
Замаринуємо крила на 30 хвилин з сіллю і чорним перцем.
Тим часом готуємо медовий соус: вливаємо у невелику ємність, яку згодом можна поставити на конфорку, соєвий соус та додаємо мед. Всипаємо спеції для курки або спеціальні прянощі для приготування страв у східному, азіатському стилі.
Розчавлюємо зубчики часнику, кладемо туди ж подрібнений та очищений від шкірки свіжий імбир. Ставимо на вогонь і прогріваємо соус, але не доводимо його до активного кипіння. Даємо час, щоб імбир, часник і прянощі розкрили всі свої смаки.
Крильця розкладаємо на деко, застелене фольгою. Духовка на цей момент уже повинна бути нагріта до 200°C.
Наносимо пензликом глазур зі шматочками імбиру і часнику на кожне крильце. Ставимо в духовку і встановлюємо таймер на 7-10 хвилин.
Витягуємо деко, знову наносимо глазур на крила, знову поміщаємо у духовку. Повторюємо такі дії ще 2-3 рази, з короткочасним інтервалом у 3-5 хвилин.
Загальний час запікання крил – близько 30 хвилин. Крила мають стати насичено карамельного кольору, який з’явиться на скоринці завдяки меду і соєвому соусу.
Насамперед потрібно ретельно вимити крильця, відрізати кінчики (найчастіше вони просто горять у духовці).
Далі готуємо маринад: з’єднуємо майонез (або сметану) з гірчицею, часником і спеціями. Перемішуємо.
Замаринуємо крильця у маринаді й, затягнувши їх харчовою плівкою, кладемо у холодильник мінімум на 1 годину.
Сир натерти на дрібній тертці й з’єднати з крильцями. Добре перемішати.
Добре розігріти духовку. Покласти крильця в форму. Запікати їх 25-30 хвилин при 200°C. Щойно шкірка стане золотистою, страву можна діставати з духовки.
Крильця гарно промити крильця, відрізати кінцівки.
Далі слід приготувати маринад. З’єднати томатну пасту з соєвим соусом, базиліком, свіжоприготовленим лимонним соком, цукром і часниковим порошком.
Читайте такожАроматна та соковита лазанья: як приготувати смачну страву
Все добре перемішати. Свіжий часник краще не додавати, тому що він сильно горить у духовці і крильця будуть не дуже симпатичні.
Отриманим маринадом змастити крильця, перемішати добре, масажуючи крила. Залишити на 10-15 хвилин. Прогріти до 200°C духовку.
Викласти крильця на деко, можна постелити пергамент, щоб легше відмивалося деко. Покласти крильця в духовку на 30-35 хвилин.
Останні 10 хвилин можна запікати під грилем або вмикати конвекцію, а за 5 хвилин за бажання змастити витопленим жиром.