Красиві й ароматні рогалики: як приготувати апетитні ласощі

Солодкі рогалики будуть чудовим доповненням до сімейного чаювання!

Рогалики – це дуже смачна домашня випічка, яка просто тане в роті!

Читайте такожЯк зробити смачне морозиво вдома: рецепти на будь-який смак

Зазвичай така ароматна, ніжна й апетитна випічка буває із солодкою начинкою – різноманітним повидлом, згущеним молоком, ягодами, фруктами, сухофруктами, горіхами, маком та безліччю інших. Однак можливі й несолодкі рогалики.

Тісто для них теж може бути будь-яким: дріжджове, пісочне, сирне, листкове. Робляться рогалики у формі півмісяця. Саме завдяки такій формі вони й отримали назву – своїм вигином ця випічка нагадує роги.

Прості, але незрівнянні на смак рогалики – чудові ласощі до сімейного чаювання!

Рогалики з вишнею

  • Борошно - 4 ст.
  • Маргарин - 250 г
  • Сметана - 1 ст.
  • Дріжджі - 25 г
  • Вишня
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко (або вода)
  • Цукор - 1 ч. л.

Дріжджі розкришити й залити теплою водою або молоком, додати цукор та поставити в тепле місце хвилин на 20, поки не вийде пінна шапочка.

Вишню відкинути на сито, щоб стекла рідина. Борошно розтерти з маргарином в крихту.

Влити в борошно з маргарином дріжджі та сметану й замісити тісто. Дати йому хвилин 15 відпочити.

Тісто розділити на 4 частини. Кожну частину розкачати в тонкий корж, розрізати на 8 трикутників, викласти начинку на широку частину й защипнути її таким чином, щоб не потекла вишня.

Підготувати дві тарілочки: одна зі збитим яйцем, інша – з цукром, змішаним з ваніллю.

Кожен рогалик вмокнути спочатку в яйце, а потім у цукор і викласти на деко. Випікати до готовності, приблизно 20 хвилин.

Сирні рогалики із шоколадом

  • Сир - 300 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Пшеничне борошно - 260 г
  • Шоколад чорний - 60 г

Сир з'єднати з маслом кімнатної температури і двома ложками цукру. Перемішати сир з маслом і цукром та всипати борошно, змішане з розпушувачем. Замісити тісто.

Отримане сирне тісто розділити на дві частини. Розкачати спочатку одну частину тіста, за допомогою тарілки вирізати коло. Обрізки відкласти.

Коло сирного тіста розділити на 8 сегментів-трикутників. Шоколад нарізати зручними шматочками. На широкий бік трикутників тіста розкласти по шматочку шоколаду. Закриваючи шоколад, скрутити рогалики, в тому числі й з обрізок тіста.

Готові рогалики перекласти на деко і посипати цукром (приблизно 0,5 столової ложки). Випікати сирні рогалики у прогрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин.

Рогалики з марципаном

  • Молоко - 250 мл
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Жовток яєчний - 1 шт.
  • Масло вершкове - 70 г (+ для змащення готових булочок)
  • Борошно - 2,5 ст.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • Сир вершковий - 125 г
  • Марципан - 100 г (1 батончик у шоколаді)

Просіяти борошно, додати сіль і дріжджі. Влити тепле молоко і розтоплене вершкове масло. Збити яйце з цукром і ванільним цукром та додати в молочну суміш. Замісити м'яке тісто, підливаючи потроху рослинну олію. Накрити тісто плівкою та покласти в тепле місце.

Обім’яти тісто, яке підійшло, й розділити на рівні шматочки завбільшки з середнє яйце. Вершковий сир кімнатної температури розім’яти виделкою. Батончик марципану в шоколаді розділити на рівні частини за кількістю кульок тіста. Розкачати кожну кульку тіста в овал і нанести на один кінець 4-5 надрізів. На інший кінець викласти ложечку сиру доріжкою і покласти зверху марципан.

Скрутити рогалики й покласти на застелене пергаментом деко. Почекати, поки вони збільшаться в об'ємі вдвічі. Змастити збитим з ложкою молока жовтком і випікати в прогрітій до 180°С духовці до рум'яної скоринки.

Готові рогалики змастити прямо на деку вершковим маслом та гарячими перекласти на дерев'яну дошку. Прикрити рушником і дати охолонути. Перед подачею рогалики можна присипати цукровою пудрою.

Рогалики з полуничним джемом

  • Масло вершкове - 100 г
  • Борошно - 200 г
  • Сметана - 100 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Джем - 100 г
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.

Для цих рогаликів треба зробити два види тіста.

Тісто №1: борошно (100 г) просіяти з розпушувачем (0,5 чайної ложки), додати все вказане вершкове масло та замісити тісто.

Тісто № 2: борошно (100 г) просіяти з розпушувачем (0,5 чайної ложки), додати всю сметану й замісити тісто.

В результаті вийдуть дві кульки тіста.

Стіл присипати борошном, розкачати тісто, яке зі сметаною, не надто тонко. Зверху накрити шаром тіста, яке з вершковим маслом. Трохи розкачати їх разом.

Скласти тісто конвертом, і знову розкачати в прямокутний пласт, потім знову згорнути конвертом та розкачати. Таку процедуру повторити 3-4 рази.

Тісто загорнути в пакетик і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Дістати тісто з холодильника, розкачати в прямокутний пласт, товщина приблизно 0,5 см. Розрізати на дві смуги, потім на квадрати і кожен квадрат на трикутники. Або краще відразу смугу нарізати на трикутники.

На великий бік трикутника нанести джем, загорнути рогалик від більшого краю до меншого.

Викласти рогалики на деко. Випікати протягом 15 хвилин при температурі 180-200°С. Рум'яні рогалики посипати цукровою пудрою.

Сирні рогалики з горіхами та згущеним молоком

  • Сир - 100 г
  • Маргарин вершковий - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Сода - 1 щіпка
  • Варене згущене молоко - 16 ч. л.
  • Горіхи волоські

Розтерти й перемішати сир, маргарин та цукор. Додати борошно з дрібкою соди (не гасити), замісити тісто й покладіть його в холод на 15-30 хвилин.

Читайте такожНіжні панкейки: рецепт приготування незабутніх панкейків

Кожну з двох частин тіста розкачати в коло товщиною 5 мм, порізати на 8 частин. На широкий кінець кожного трикутного шматка тіста покласти порцію вареного згущеного молока та рубаних горіхів.

Скрутіть рогалики і запікати їх у духовці при 180°С приблизно 15-20 хвилин. Готові рогалики після охолодження за бажанням посипати цукровою пудрою.