Панкейки рецепт / depositphotos.com

Панкейки – популярний десерт з Північної Америки. Для американців це невід'ємна частина сніданку. І в багатьох ресторанах світу ця смачна випічка вже стала  традиційною частиною меню.

Інгредієнти

Для приготування цього смачно десерту знадобиться:

  • 250 мл молока;
  • 3 ст. ложки рослинного або 40 гр. розтопленого вершкового масла, воно повинно бути остигле або трохи тепле, але не гаряче;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 170 гр борошна.

Процес приготування

Американські панкейки / depositphotos.com

Насамперед необхідно змішати в мисці молоко, яйця, масло і цукор. Можна легко збити все віночком або вилкою.

Відео дня

Читайте такожЯк приготувати смачний плов: покроковий рецептПісля цього змішати борошно, сіль і розпушувач, просіяти в молочно-яєчну суміш. Розмішати так, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.

Розігріти сковороду змащувати нічим не треба, вона повинна бути сухою.

На 1 панкейк потрібно 2 ст. л. тіста, виливаємо на сковороду і чекаємо, коли почнуть з'являтися бульбашки. Як тільки це станеться, перевертаємо панкейк.

Як зробити панкейки / depositphotos.com

Не потрібно чекати, коли вся поверхня млинчика покриється пухирцями, ось як тільки почали з'являтися, так і перевертаємо.

На іншій стороні панкейк печеться ще швидше, тому важливо простежити, щоб він не підгорів.