Домашнє морозиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Смачним та ніжним морозивом люблять ласувати як діти, так і дорослі. Воно чудово освіжає в літню спеку. Їж – і відірватися не можеш, просто райська насолода!

Читайте такожНіжно-повітряний "Київський торт": як приготувати легендарний смаколик

Можна не купувати щоразу цей неймовірний десерт у магазині, а зробити його власними руками в домашніх умовах. Домашнє морозиво буде без шкідливих барвників, консервантів та інших добавок.

Відео дня

Вершкове, ванільне, фруктове, шоколадне чи будь-яке інше натуральне домашнє морозиво – завжди йде на ура! А готуються такі ласощі доволі просто та й необхідні інгредієнти є доступними.

Морозиво "Пломбір"

  • Вершки 33% жирності - 350 мл
  • Молоко - 250 мл
  • Цукор - 100 г
  • Жовтки яєчні - 3 шт.
  • Ванілін - за смаком

Жовтки розтерти з цукром та ваніліном.

Молоко довести до кипіння і зняти з вогню. Акуратно ввести у молоко жовткову масу, перемішати. Поставити на найменший вогонь і, збиваючи, довести до загустіння (важливо не закип’ятити).

Як зробити смачне морозиво вдома / фото ua.depositphotos.com

Масу охолодити до кімнатної температури. Охолоджені вершки збити до стійких піків. Ввести у вершки остиглу молочно-жовткову масу. Добре перемішати.

Викласти в форми й відправити домашній пломбір у морозильну камеру.

Через годину дістати, перемішати міксером і відправити домашнє морозиво назад у морозильник до повного застигання.

Після цього прикрасити домашнє морозиво на свій смак і можна подавати.

Полунично-бананове морозиво

  • Полуниця (свіжа або заморожена) - 150 г
  • Банан стиглий - 1 шт.
  • Йогурт натуральний (грецький) - 150 г
  • Мед - за смаком (приблизно 1 ст. л.)

У чашу блендера помістити нарізаний невеликими шматочками банан і йогурт. Збивати все 30-40 секунд. Додати полуницю і збивати все ще 1 хвилину, до отримання однорідної консистенції. Додати у суміш мед.

Рецепти морозива в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Розподілити морозиво по порційних формочках і помістити в морозильну камеру. Процес заморожування займає приблизно 4-5 годин.

Домашнє полунично-бананове морозиво з йогуртом готове.

Шоколадне морозиво зі згущеним молоком

  • Вершки (жирність не менш як 30%) - 300 мл
  • Молоко згущене - 150 г
  • Какао-порошок - 25 г
  • Шоколад - для прикрашання (за бажанням)

У миску вилити згущене молоко, додати какао-порошок і добре перемішати.

Додати холодні вершки. Збивати міксером на високій швидкості до отримання пишної маси. Але варто бути обережними, щоб не перебити вершки.

Як приготувати смачне морозиво вдома / фото ua.depositphotos.com

Готову суміш викласти в формочки й відправити в холодильник на кілька годин, щоб домашнє морозиво з вершків і згущеного молока застигло.

Вийняти морозиво з морозилки, посипати шоколадною стружкою або подрібненими горішками й подавати смачний десерт до столу.

Фісташкове морозиво

  • Фісташки очищені - 90 г
  • Яєчні жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Молоко - 175 мл
  • Вершки жирні - 190 г
  • Ванілін - 1 г

Фісташки очистити від шкаралупи, потім залити окропом і залишити хвилин на 15. У друшляку обполоснути холодною водою й очистити від розпареної плівки. Горіхи ще раз промити, дати воді стекти й просушити їх між двох рушників.

Чисті горішки помістити на деко і відправити в духовку на 5-7 хвилин при 180°C, щоб підсохли. Потім всипати горіхи в чашу блендера, додати все молоко і на високій швидкості подрібнювати приблизно 2 хвилини, до гарної однорідної суспензії.

Відокремити жовтки в чашу для збивання і всипати половину цукру.

У сотейник з товстим дном влити жирні вершки 35%, молочно-фісташкову суміш, решту цукру й додати ванілін. Покласти на середній нагрів і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Щойно з’являться перші бульбашки, зняти з плити, не даючи кипіти.

Читайте такожХрусткі й золотисті бельгійські вафлі: як приготувати неймовірні ласощі

Збити жовтки з цукром вінчиком, поки вони не посвітлішають і збільшаться в об'ємі. В жовткову масу в кілька прийомів ввести гарячу вершково-фісташкову основу. Потрібно постійно інтенсивно збивати, щоб жовтки не згорнулися.

З'єднавши обидві суміші, перелити все знову в сотейник і поставити на несильний нагрів. Інтенсивно помішувати суміш не даючи закипіти, бо жовтки згорнуться. Щойно крем починає густіти і залишається на ложці, потрібно знімати з плити.

Пропустити уварений крем через дрібне сито. Потім перелити в контейнер для заморозки, помішуючи охолодити до кімнатної температури й прибирати в морозильник. Через 1 годину вийняти, перемішати й повернути до повної заморозки, приблизно на 6-8 годин.

Присипати морозиво подрібненими фісташками або вафлями, шоколадом, іншими горішками або сиропом.