Такий вітамінний салат можна готувати в будь-яку пору року.
Салат із буряка дуже корисний, а також красиво виглядає. З приготуванням такої страви з впорається навіть кулінар-початківець.
Цей овочевий салат прекрасний ще й тим, що його можна приготувати в будь-який пору року. Швидко, смачно, просто та корисно – все це про салат із буряка.
Чорнослив помити й замочити на 20-30 хвилин.
Читайте такожНіжно та соковито: рецепти найсмачнішого Жульєну
Буряк помити та відварити до готовності. Точний час приготування залежить від розміру і сорту буряка. Остудити й натерти на великій тертці.
Горіхи очистити. Розчавити качалкою або дрібно нарізати. Часник почистити і дрібно нарізати.
Всі інгредієнти перемішати. Заправити майонезом. Салат з буряком і чорносливом готовий.
Загорнути неочищений буряк у фольгу і помістити в розігріту до 200°C духовку на 45-50 хвилин. Дати коренеплоду охолонути, зняти шкірку та нарізати невеликими кубиками. Так само зробити з куркою. Подрібнити часник.
Горіхи дрібно порубати, злегка обсмажити на сухій сковороді, а потім разом з сіллю та майонезом додати до підготовлених інгредієнтів і перемішати.
Чорний перець мелений – за смаком
Варений буряк почистити. Потерти буряк на тертці й видавити часник.
Огірочки порубати дрібними кубиками. Змішати буряк з часником та огірочками.
Заправити майонезом та сметаною, посолити і поперчити. Оскільки огірочки солоні, варто не переборщити з сіллю. Салат готовий!
Для цього салату використовуються лише свіжі та сирі овочі. Він є ідеальним вибором для розвантажувальних днів.
Читайте такожПальчики оближеш: рецепти смачних дерунів (відео)
Капусту тонко нашаткувати. Буряк очистити від шкірки, вимити й натерти на крупній тертці.
У посудині з’єднати всі овочі, перемішати. Додати оливкове масло. Скропити лимонним соком, перемішати.
Вітамінний салат готовий! Подавати його слід свіжоприготовленим.