Легкі, з цікавим смаком салати стануть справжньою знахідкою для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Вишукані салати без майонезу підійдуть як на кожен день, так і з гідністю зможуть прикрасити святковий стіл.
Читайте такожПрості та смачні салати – як приготувати
Їх можна заправити йогуртом, сметаною, оливковою або кунжутною олією. А якщо додати ще й гірчицю, сік лимона або часник, то смакові поєднання заграють зовсім незвичайними барвами.
Легкі, смачні та прості у приготуванні салати без майонезу, до того ж без шкідливих для фігури складових. Вони стануть паличкою-виручалочкою для тих, хто хоче зберегти стрункість.
Від пекінської капусти відокремлюємо зелену частину з листочками. Ніжні зелені листочки дрібно шаткуємо. Чим тонше вийде нарізка, тим ніжнішим і красивішим буде салат.
Для приготування салату використовуємо курячу грудинку. Знімаємо з неї шкіру і нарізаємо м’ясо тонкою соломкою. У глибокій мисці з’єднуємо нарізану капусту і курку.
Груша повинна бути стиглою та солодкою, і при нарізанні має тримати форму й не розвалюватися. Шкірку не очищати. Очистити грушу від насіння та серцевини, нарізати соломкою і відправити до салату.
Перетерти горіхи між долонями, щоб позбутися зайвого лушпиння. Розламати горішки, щоб трохи їх подрібнити, і додати до салату. За бажання додати сіль. Розмішати всі складові й приступаємо до приготування заправки.
У глибокій тарілці з’єднуємо чорний мелений перець, французьку гірчицю в зернах, рослинну олію й перемішуємо до однорідності. Відправляємо заправку в практично готовий салат і перемішуємо, щоб вона потрапила в усі куточки й просочила кожен листочок.
Для заправки
Куряче м’ясо нарізати, яйця почистити й розрізати четвертушками. Помідори нарізати скибочками, огірки – стрічками, редис – соломкою.
Приготувати заправку, акуратно змішавши всі інгредієнти.
На широке блюдо викласти чисті листки салату, викласти м’ясо, овочі, яйця, маслини. Порвати чисту зелень руками й викласти зверху. Скропити приготовленою заправкою та посипати кунжутом.
Для заправки
Анчоуси та тунець дістати з баночок, злити рідину з маслин, промити салатні листя та помідори, почистити часник.
Салатне листя порвати руками й викласти на тарілку, зверху – анчоуси й тунець.
Відварну картоплю нарізати, викласти в тарілку поверх решти інгредієнтів. Нарізати помідори, теж красиво викласти в салат.
Скибочками нарізати варені курячі яйця. Маслини нарізати у довільній формі – кільцями, половинками, вздовж на 4 частини та ін. Викласти у центр салату.
Готуємо заправку для салату. Часник видавлюємо через прес. До оливкової олії додати гірчицю та часник, ретельно перемішати, додати в салат, рівномірно поливаючи всі складові в тарілці (можна заправку подати окремо).
Трохи солити й посипати сушеним базиліком. Смачний салат готовий до подачі на стіл!
Баклажан промити та обсушити. Нарізати баклажан у миску скибочками, посолити й залишити на 10 хвилин.
Читайте такожАроматне й ніжне різотто: як приготувати смачну страву
В іншу миску нарізати великими скибочками помідори та болгарський перець.
Баклажани обсмажити на сковороді з 3 ст. л. рослинної олії 3-4 хвилини до м’якості.
У миску додати півкільцями нарізану цибулину, дрібно нашаткований кріп, обсмажені баклажани та 2 пресованих зубчики часнику. Перемішати й посолити за смаком.
Салат із баклажанів з помідорами готовий. Викласти на блюдо і подавати до столу.