этот материал доступен на русском

Прості та смачні салати – як приготувати

15:18, 01 червня 2020
Свята
3812 0
Рецепти простих салатів / фото ua.depositphotos.com

Найпростіші салати готуються дуже швидко, а продукти потрібні для них доволі звичайні. Попри це результат здивує чудовим смаком та ефектним зовнішнім виглядом. Такий салат може прикрасити святковий стіл.

Салат "Хвилинка"

  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт. (90-100 г)
  • Часник – 1 зубок (за смаком)
  • Сухарики – 50 г
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 3 щіпки (за смаком)
  • Перець чорний мелений – 2 дрібки (за смаком)
  • Листя салату – для подачі
  • Зелень (петрушка) – для прикрашання

Насамперед плавлений сирок слід помістити в морозильну камеру, щоб він затвердів і потім було легше натерти його на тертці.

Читайте такожАроматне й ніжне різотто: як приготувати смачну страву

Помідори вимити і нарізати часточками або брусками будь-якого розміру, на свій смак.

Плавлений сирок натерти на дрібній тертці в миску з помідорами.

Часник пропустити через прес у миску з помідорами і сиром. Додати майонез, сіль (слід враховувати солоність сиру і майонезу), мелений чорний перець. Акуратно перемішати салат.

Перед подачею на стіл додати сухарики. Викласти страву на листя зеленого салату та прикрасити свіжою зеленню.

Салат з копченої курки

  • Копчена курка – 400 г
  • Огірки – 300 г
  • Салат – 150 г
  • Імбир – за смаком
  • Олія рослинна – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 4 ст.л
  • Кунжутне насіння – 1 ст.л

Копчену курку розібрати на волокна. Огірки порізати тонкими кружальцями.

Для заправки змішати соєвий соус з рослинною олією без запаху. Додати чорний і білий кунжут та перемішати.

Як приготувати простий салат / фото ua.depositphotos.com

Зібрати салат. У миску покласти порвані руками листя салату, гуртки огірка, копчену курку, маринований імбир і полити заправкою. Перемішати й відразу подавати.

Салат "Гармонія"

  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • Оливки – 150 г
  • Базилік – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Для заправки

  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Помідори нарізати дольками, а цибулю – півкільцями. Сир нарізати кубиками. З’єднати продукти в салатнику. Петрушку і базилік крупно нарізати. Додати оливки.

Додати сік, олію, сіль. Все перемішати. Смачний салат готовий!

Салат "Літній настрій"

  • Листя зеленого салату – 1 великий пучок
  • Свіжий кріп – 1 пучок
  • Ріпчаста біла цибуля – 0,5 головки
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Сметана 15% – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Суміш мелених перців (рожевого і чорного) – за смаком.

Тонко нарізати півкільцями ріпчасту цибулю і замаринувати її. Для цього викласти цибулю в окрему ємність й додати до неї цукор та суміш перців, залити оцтом і залишити на 15 хвилин, щоб зникла гіркота.

Читайте такожСмачно та корисно: рецепти салату з буряка

У глибоке блюдо порвати руками листя салату. Кріп порубати ножем. Яйця нарізати великими скибочками, щоб вони відчувалися в салаті. До салатного листя додати кріп, яйця та мариновану цибулю.

Заправити салат сметаною та злегка перемішати, щоб не зруйнувати структуру й форму продуктів.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт