Найпростіші салати готуються дуже швидко, а продукти потрібні для них доволі звичайні. Попри це результат здивує чудовим смаком та ефектним зовнішнім виглядом. Такий салат може прикрасити святковий стіл.
Салат "Хвилинка"
- Помідори – 2-3 шт.
- Сир плавлений – 1 шт. (90-100 г)
- Часник – 1 зубок (за смаком)
- Сухарики – 50 г
- Майонез – 1,5 ст. л.
- Сіль – 3 щіпки (за смаком)
- Перець чорний мелений – 2 дрібки (за смаком)
- Листя салату – для подачі
- Зелень (петрушка) – для прикрашання
Насамперед плавлений сирок слід помістити в морозильну камеру, щоб він затвердів і потім було легше натерти його на тертці.
Читайте такожАроматне й ніжне різотто: як приготувати смачну страву
Помідори вимити і нарізати часточками або брусками будь-якого розміру, на свій смак.
Плавлений сирок натерти на дрібній тертці в миску з помідорами.
Часник пропустити через прес у миску з помідорами і сиром. Додати майонез, сіль (слід враховувати солоність сиру і майонезу), мелений чорний перець. Акуратно перемішати салат.
Перед подачею на стіл додати сухарики. Викласти страву на листя зеленого салату та прикрасити свіжою зеленню.
Салат з копченої курки
- Копчена курка – 400 г
- Огірки – 300 г
- Салат – 150 г
- Імбир – за смаком
- Олія рослинна – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 4 ст.л
- Кунжутне насіння – 1 ст.л
Копчену курку розібрати на волокна. Огірки порізати тонкими кружальцями.
Для заправки змішати соєвий соус з рослинною олією без запаху. Додати чорний і білий кунжут та перемішати.
Зібрати салат. У миску покласти порвані руками листя салату, гуртки огірка, копчену курку, маринований імбир і полити заправкою. Перемішати й відразу подавати.
Салат "Гармонія"
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Твердий сир – 150 г
- Оливки – 150 г
- Базилік – за смаком
- Петрушка – за смаком
Для заправки
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком
Помідори нарізати дольками, а цибулю – півкільцями. Сир нарізати кубиками. З’єднати продукти в салатнику. Петрушку і базилік крупно нарізати. Додати оливки.
Додати сік, олію, сіль. Все перемішати. Смачний салат готовий!
Салат "Літній настрій"
- Листя зеленого салату – 1 великий пучок
- Свіжий кріп – 1 пучок
- Ріпчаста біла цибуля – 0,5 головки
- Варені яйця – 2 шт.
- Сметана 15% – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Оцет – 1 ст.л.
- Суміш мелених перців (рожевого і чорного) – за смаком.
Тонко нарізати півкільцями ріпчасту цибулю і замаринувати її. Для цього викласти цибулю в окрему ємність й додати до неї цукор та суміш перців, залити оцтом і залишити на 15 хвилин, щоб зникла гіркота.
Читайте такожСмачно та корисно: рецепти салату з буряка
У глибоке блюдо порвати руками листя салату. Кріп порубати ножем. Яйця нарізати великими скибочками, щоб вони відчувалися в салаті. До салатного листя додати кріп, яйця та мариновану цибулю.
Заправити салат сметаною та злегка перемішати, щоб не зруйнувати структуру й форму продуктів.