М'які, пористі й запашні мафіни дуже смакуватимуть цінителям шоколадної випічки.
Шоколадні мафіни – смачний солодкий десерт до чаю. Вони являють собою невеликі кекси, які поміщаються на долоні.
Готуються мафіни із простих і доступних інгредієнтів. Приємний колір та аромат цій випічці надає какао. Для додаткового смаку в них можна додавати й інші інгредієнти – ягоди, фрукти, цукати, горіхи, цедру лимона, ваніль, шоколадну стружку.
У глибоку миску просіяти борошно, всипати какао-порошок, цукор і розпушувач. Все ретельно перемішати.
Читайте такожНеймовірне малинове варення: рецепти ароматного ягідного смаколика на зиму
У сотейник викласти шматочки чорного шоколаду, влити молоко й додати вершкове масло. Покласти на вогонь та довести до однорідності, періодично помішуючи. Довести масу до кипіння на слабкому вогні.
У мисці з'єднати сметану з курячим яйцем. Збити вручну.
До сухих інгредієнтів влити вершково-шоколадну масу, безперервно помішуючи. Потім додати сметану з яйцем. Усе перемішати.
Готове тісто розкласти по формах. Силіконові форми або одноразові паперові вкладиші змащувати не потрібно, інші ж форми краще змастити рослинною олією.
Відправити форму з тістом у духовку і випікати 20-25 хвилин при 180-200°С. Готовність можна перевірити сірником або дерев'яною зубочисткою: якщо вона суха, то мафіни готові.
Для начинки
Розтопити вершкове масло та шоколад. Змішати їх.
Всипати какао та перемішати. Всипати цукор. Додати яйце і білок. Перемішати міксером на середній швидкості. Ввести кефір, збити.
Борошно просіяти з розпушувачем і поступово ввести у тісто. Збити все до однорідності й залишити на 10-15 хвилин.
Приготування начинки. Сир розтерти до однорідності з жовтком і цукром.
Тісто викласти в формочки для мафінів на 2/3 висоти. Відправити їх у теплу духовку на 3-5 хвилин. Дістати мафіни й викласти зверху начинку (викладати у середину на кожен по 2 чайної ложки сирної начинки). Випікати близько 25 хвилин при 180°С.
Почистити груші від шкірки, зрізати нижню частину, але зберегти її. Серединку акуратно вийняти, скропити груші соком лимона.
Масло вершкове м'яке розтерти з цукром. Вбити яйце, всипати каву, борошно з розпушувачем, какао (можна через сито просіяти). Перемішати, має вийти в'язке тісто.
Читайте такожРозсипчасте вівсяне печиво: рецепти апетитної домашньої випічки
У серединки груш вкласти по шматочку шоколаду, закрити їх зрізаною нижньою частиною.
На дно форм краще покласти пергамент, а стінки змастити маслом і присипати борошном. Розкласти тісто по формах до половини.
Кожну грушу опустити в тісто й злегка придавити. Випікати мафіни півгодини при 180°С. Перед подачею посипати цукровою пудрою.