Смачне малинове варення - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Малинове варення – напрочуд смачні ласощі з лікувальними властивостями. До того ж ця заготовка має абсолютно дивовижний і неповторний запах – просто неможливо встояти, щоб не скуштувати таку смакоту.

Малинове варення п’ятихвилинка

  • Малина - 3 кг
  • Цукор - 2 кг

Ягоду очистити від листочків і гілочок, обов'язково промити. Дати воді стекти.

Відразу всипати у малину 1/3 частину вказаного цукру, акуратно перемішати й залишити до появи соку (приблизно на 2 години).

Відео дня

Тим часом можна простерилізувати банки.

Читайте такожЯгідні ласощі на зиму: рецепти варення та желе з червоної смородини

Малину з соком, що виділився, покласти на невеликий нагрів. Дати цукру повністю розчинитися, дбайливо перемішуючи дерев'яною ложкою, піднімаючи цукор з дна.

Потім збільшити нагрів до середнього і дати закипіти. Коли почне інтенсивно закипати, акуратно перемішати, не збираючи піну. Довше за 5 хвилин кип'ятити не треба.

Зняти з плити, акуратно прибрати з суміші всю піну, щоб варення було чистим.

Додати у нього решту цукру, акуратно розмішуючи, дати йому повністю розчинитися. Залишити варення до повного охолодження.

Потім повторити процедуру п'ятихвилинного кип'ятіння двічі, але вже без додавання цукру. Після третього кип'ятіння готове очищене варення гарячим розлити у підготовлені банки (вони повинні бути теплими, сухими й стерильними). Закрутити стерильними кришками.

Банки перевірити на герметичність, потім перевернути на кришку й залишити до повного охолодження. Потім прибрати в темне, прохолодне місце для зберігання.

Малинове варення з м'ятою

  • Малина - 500 г
  • Цукор - 250 г
  • М'ята - 2 гілочки

Малину перебрати, за необхідності промити й просушити ягоди. Перекласти ягоди в миску та засипати їх цукром. Залишити малину з цукром за кімнатної температури на 5-10 годин. За цей час цукор перетвориться на сироп.

Як приготувати корисне малинове варення / фото sm.news

Перекласти малину разом із сиропом у каструльку, додати дві промиті й просушені гілочки м'яти. Покласти каструльку з малиною на плиту і довести варення до кипіння. Проварити на повільному вогні 10 хвилин.

Потім видалити з варення гілочки м'яти. А саме варення розкласти в стерилізовані банки й закатати стерилізованими кришками. Дати варенню охолонути, потім перенести банки у прохолодне місце на зберігання.

Малиновий конфітюр

  • Малина - 1,5 кг
  • Цукор - 750 г
  • Лимони - 0,5 шт.

Ягоди малини перебрати й перетворити їх на суцільну однорідну масу за допомогою домашнього блендера. Отримане ягідне пюре профільтрувати за допомогою сита. Вичавити у ягідне пюре половинку лимона.

В ємність для варіння залити малинову суміш. Всипати цукор, а потім увімкнути плиту.

Читайте такожНеповторне варення з аґрусу: рецепти солодкої заготовки на зиму

Кип'ятити суміш протягом 5 хвилин, забираючи пінку, що виникатиме. Зняти з вогню та дати заготівлі цілу ніч на охолодження всередині холодильника.

Вранці дістати й кип'ятити повторно. Як і минулого разу, прокип’ятити суміш упродовж 5 хвилин, потім вимкнути пливу.

Малиновий конфітюр вилити у кип'ячені баночки, закрутити їх. Остигати банки повинні дном догори, щоб не злетіли кришечки. Після охолодження перекласти їх у прохолодне місце.