Смачні страви допоможуть налаштуватися на святковий настрій.
2 травня православні християни відзначають Великдень - світле свято Воскресіння Христового. Цей день відомий не тільки радісним святкуванням, а й багатим столом. Великий піст до цієї дати вже закінчується, тому християнам після тривалих обмежень можна їсти і пити вдосталь. Щоб здивувати і приємно порадувати гостей, кулінари можуть приготувати на Великдень оригінальні святкові страви.
Яйця відварити до готовності. Гриби і цибулю дрібно нарізати, обсмажити на середньому вогні 8 хвилин. Подрібнити гриби з цибулею в блендері. Зелену цибулю дрібно порубати. Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток. Жовток розім'яти виделкою і змішати з грибною сумішшю, додати майонез, посолити. Яєчні білки заправити грибною начинкою і посипати зеленою цибулею. Залишити в холодильнику на 20 хвилин.
Куряче філе, моркву і яйця відварити до готовності. Гриби з цибулею подрібнити і обсмажити на рослинній олії 8 хвилин. На велике блюдо посередині поставити склянку, і шарами викладати салат у формі кільця. Перший шар - нарізане куряче філе, потім натерта відварна морква, дрібно нарізані огірки, гриби з цибулею, сир і яйця. Кожен шар трохи змастити майонезом.
Зверху прикрасити салат фігурками з перцю і зеленню. Всередину кільця викласти зелень і крашанки або писанки.
Курку залити холодною водою, додати очищену моркву, часник і цибулину. Поставити на вогонь і варити годину після закипання. Знімати піну в процесі варіння. Додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Бульйон кілька разів процідити. Моркву нарізати кружечками, а курку порвати на шматочки.
Желатин розвести в склянці холодної води і залишити на 40 хвилин. Набряклий желатин додати в бульйон і нагріти на вогні, не доводячи до кипіння. Варену моркву, консервований зелений горошок і зелень розкласти по невеликих формах. Викласти у форми курку і залити бульйоном. Залишити на ніч для застигання.
Яйця збивати блендером з цукром 3 хвилини. Сир протерти через сито. З'єднати сир, розм'якшене масло, ванільний цукор, розпушувач і яйця, перемішати. Поступово вмішувати борошно і перемішувати тісто. Форми для кексів змастити маслом. Наполовину заповнити тістом, зверху викласти столову ложку начинки (джем, повидло, згущене молоко, вишні і т.п.). На начинку викласти ще трохи тіста, щоб форма заповнилася на 3/4. У попередньо розігріту до 180°C духовку поставити кекси і запікати 25 хвилин.
Вам також може бути цікаво: