День кухаря 2021: яскраві листівки, привітання у віршах і прозі

20 жовтня у всьому світі відзначається День кухаря.

Вперше день кухаря заснувала Всесвітня асоціація кухарів (WACS) в 2004 році. Це свято необхідне, щоб віддати почесті чоловікам і жінкам, які присвятили своє життя кулінарному мистецтву. УНІАН розповість, як виникло свято і поділиться варіантами оригінальних привітань.

Пропонуємо вам прочитати, яке церковне свято 20 жовтня відзначають православні.

День кухаря в Україні - історія торжества

Читайте також20 жовтня 2021 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робитиУ 1995 році чинний президент України Леонід Кучма заснував свято - День працівників харчової промисловості. Відзначається воно у третю неділю жовтня, відзначають свято ті, хто має відношення не тільки до приготування, а й до виробництва харчових продуктів.

День кухаря трохи про інше, його дата фіксована - 20 жовтня. У цей день по всьому світу проводяться семінари та конференції, на яких кулінари діляться досвідом і представляють колегам гастрономічні новинки. У багатьох ресторанах влаштовують різні акції, приурочені до свята. Знамениті кухарі проводять майстер-класи для тих, хто бажає вдосконалити свої навички в приготуванні страв.

З Днем кухаря - листівки до свята, привітання у віршах і прозі

Сегодня праздник поваров,

Нет в мире лучше мастеров,

Готовят всё они с душой:

И щи, и борщ, и суп с лапшой,

Мы в этот день желаем вам

Вставать с улыбкой по утрам,

Свою работу уважать,

Оклад достойный получать,

Чтобы сбывались все мечты,

Вокруг побольше доброты,

Идти по жизни, не спеша,

От счастья пела чтоб душа!

Вітаю всіх кухарів, майстрів своєї кухарської справи, людей, які творять кулінарні шедеври, справжніх художників гастрономії! Бажаю успіху біля плити, нехай з кожним днем в ваших золотих руках народжуються все нові і нові смачні рецепти. Бажаю вам завжди творчого натхнення і відмінного настрою, який неодмінно стане кращою приправою до ваших страв.

***

Желаем в жизни только вкусных блюд!

А для того нужны ингредиенты:

Любовь, здоровье, дружба и уют,

И много добрых слов и комплиментов!

Щепотку радости добавим и удачи,

Улыбка блюду нужный вкус придаст,

И если слез, то лишь от счастья — не иначе!

С Днем повара мы поздравляем вас!

Уміння готувати смачну їжу, апетитні та оригінальні страви — справжнє мистецтво, яке гідно захоплення і притаманне всім вам, наші шановні кухарі. Ваші кулінарні шедеври підкорили серця сотень і тисяч найвибагливіших гурманів! Бажаємо вам продовжувати дивувати нас своєю кулінарною майстерністю, жити солодко, смачно і красиво, не зупинятися на досягнутому і одного разу відкрити свій власний ресторан!

***

Ты повар лучший, без сомненья,

А значит, в этот праздник свой

Прими от сердца поздравленье!

Пусть счастье будет рядышком с тобой.

Пусть кулинарные успехи

Тебе доход и славу принесут.

Пусть на пути растают все помехи,

И воссияют в жизни радость и уют.

Вітаю з Міжнародним днем кухаря! Бажаю смачно не тільки готувати, а й жити. Нехай кожен день дарує натхнення для творчості на кухні. Нехай кожен рецепт буде вдалим, а кожне блюдо — дивовижним. Бажаю здоров'я, енергії, бадьорості і сил. А ще побажаю частих свят життя, любові, підтримки сім'ї та удачі!

***

Пусть на кухне все кипит,

В жизни все пылает,

И пусть повседневный быт

Вечно вдохновляет.

Творческий в работе путь

Будет пусть успешным,

Вовремя всегда рискнуть

В ритме безмятежном.

Чтоб шедевром было блюдо,

И во всем успеха Вам,

И признания повсюду

Самым лучшим поварам!

Вітаю найсмачнішу професію зі святом! Нехай ваші вишукані кулінарні шедеври високо цінують і з'їдають за хвилину. Нехай життя буде таким же різнобічним і яскравим, як кількість смаків і спецій. Нехай робота, крім високої оплати, приносить колосальне задоволення і реалізацію своїх талантів і здібностей!

Читайте також: