Меріл Стріп - 72: найяскравіші ролі обожнюваної мільйонами оскароносної актриси

22 червня Меріл Стріп святкує свій день народження.

Сьогодні, 22 червня, голлівудській актрисі Меріл Стріп виповнилося 72 роки. Вона улюблениця мільйонів глядачів, особливо після ролей в культових фільмах. 

Кінодебют Стріп відбувся в 1977 році з виходом на широкі екрани мелодрами Фреда Ціннемана "Джулія". Першу номінацію на "Оскар" актриса отримала за роль Лінди у військовій драмі Майкла Чіміно "Мисливець на оленів", першу статуетку - за роль дружини головного героя в соціальній драмі "Крамер проти Крамера", другу - за виконання ролі польської емігрантки Софі Завістовскі в драмі "Вибір Софі", третю - за перевтілення в прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер в біографічній стрічці "Залізна леді".

Також вона є володаркою премій "Еммі", "Супутник", дворазовий лауреат премій BAFTA і премії Гільдії кіноакторів США, дев'ятиразова володарка премії "Золотий глобус", лауреат почесної премії "Сезар" і власниця іменної зірки на Голлівудській "Алеї Слави". Крім найавторитетніших кінопремій, Стріп є призером двох найбільших кінофестивалів світу - Каннського (1989) і Берлінського (2003).

"Мисливець на оленів"

Фільм вийшов на великі екрани 8 грудня 1978 року. У цій картині Меріл Стріп зіграла подругу Ніка Лінду, в яку був закоханий Майкл (Роберт Де Ніро).

"Крамер проти Крамера"

Цей фільм займає 3-е місце в списку "10 кращих судових драм" списку "10 кращих американських фільмів в 10 класичних жанрах". Також він отримав п'ять статуеток премії "Оскар".

"Вибір Софі"

Робота Меріл Стріп у "Виборі Софі" була високо оцінена, і вона отримала премію "Оскар" за найкращу жіночу роль. Фільм також був номінований на премії за найкращу операторську роботу, за найкращий дизайн костюмів, за найкращу музику і за найкращий адаптований сценарій.

"Диявол носить Prada"

Фільм привернув до себе увагу, серед іншого, тим, що, на думку критиків, прототипом однієї з головних героїнь стала Анна Вінтур (яку зіграла Меріл Стріп), редактор журналу Vogue, відома своїм жорстким стилем керівництва. Фільм є одним з рекордсменів за витратами на костюми, які склали близько мільйона доларів.

"Залізна леді"

Цей фільм отримав "Оскар". І не дарма, адже сюжет дуже захоплюючий. Картина відкривається сценою, в якій літня Маргарет Тетчер (Меріл Стріп) купує в магазині молоко і газету. Прийшовши додому, вона обговорює поточне становище Англії зі своїм чоловіком Денисом (Джим Бродбент). Прислуга, яка заходить в кімнату під час розмови, виявляє, що Тетчер розмовляє сама з собою, крім неї в кімнаті нікого немає. 

"Нехай говорять"

"Нехай говорят" вийшла в 2020 році. Це нова робота Меріл Стріп. Фільм розповідає про відому письменницю, яка відправляється з кращими подругами і племінником в морську подорож. Але, хто знає чим вона закінчиться?

Вас також можуть зацікавити новини: