Автор хіта "Гарно так" CHEEV розповів, як війна вплинула на його творчість

Музикант зазначив, що зараз слухачі стали більше цінувати українську музику.

Музичний виконавець CHEEV, який став відомим завдяки композиції "Гарно так", дав ексклюзивне інтерв’ю УНІАН і прокоментував стрімку українізацію музичного фронту. 

"Зараз шоу-бізнес поділився на дві частини. Хтось із зірок замовчує війну, а хтось навпаки намагається українізувати свою творчість та перекладає російськомовні треки українською. Стосовно перших, я не хочу нікого засуджувати, але така їхня позиція мені незрозуміла. Також це добра нагода шанувальникам цих артистів зробити свої висновки", - поділився CHEEV. 

Він додав, що вже відомі хіти не став би перекладати. І ось чому:

"У кожної мови є властива їй музична ритміка і при перекладі вона втрачається. Тому я краще писав би щось нове. Але якщо артисти хочуть цього, все одно це здорово". 

Протягом останніх трьох років CHEEV майже всі треки випускав українською, тому повномасштабне вторгнення в цьому плані нічого не змінило. Однак, можливо, зміниться тематика пісень. 

"Тематично - поки що не знаю, наскільки моя музика зміниться. Але мені, як автору, буде важко й дивно абстрагуватися від навколишнього світу та не реагувати на війну. Це, безумовно, вплине на мене", - резюмував співак. 

Нагадаємо, Надя Дорофєєва випустила перший україномовний альбом "Сенси".

Вас також можуть зацікавити новини: