Ціна слави: 6 зірок, яких переслідували шанувальники-маніяки

Знаменитості нерідко стають жертвами божевільних переслідувачів.

Зіркове життя не так просте і безтурботне, як може здатися звичайним людям. Популярність має свою темну сторону. Знаменитості часто стикаються з підвищеним інтересом фанатів до своєї персони.

Деякі шанувальники заходять далі: скрізь переслідують зірку, підкидають лякаючі записки і подарунки, дзвонять у двері і на телефон, залякують знаменитість і загрожують їй. Таких переслідувачів називають сталкерами. Через сталкерів багато відомих людей змушені переїжджати або наймати охорону.

Раніше ми розповідали, які зірки ненавидять один одного.

Джоді Фостер

Американська актриса Джоді Фостер в юності цілих 6 років жила в постійному страху. Вкрай наполегливий фанат багато років дзвонив і писав їй, відсилав листи і переслідував на вулиці. Одного разу чоловік напав на неї прямо на вулиці і мало не згвалтував. Поліція відмовилася допомагати Джоді, оскільки переслідувач мав багатого батька.

Як виявилося, сталкер Фостер на ім'я Джон Хінклі став одержимим актрисою після фільму з її участю. Він намагався всіляко домогтися її уваги. Зрештою він вирішив вразити її вбивством президента. Після невдалого замаху на Рональда Рейгана Хінклі помістили в психіатричну лікарню.

Кім Кардашьян

Переслідувача Кардашьян звали Шон Боумен. Він був одержимий ідеєю завести роман із зіркою. Шанувальник писав Кім в соцмережах і зізнавався в коханні. Потім сталкер став переслідувати зірку в реальному житті і всюди ходити за нею в масці. Кім дуже боялася за своє життя і побоювалася виходити з дому. На щастя, переслідувача затримала поліція. 

Слава Камінська

Вокалістка групи "НеАнгели" стала жертвою сталкінгу у 2020 році. Співачці довгий час писав у соцмережах шанувальник з погрозами, а пізніше знайшов її будинок. Переслідувач знайшов її квартиру і намагався увійти в будинок, відвідував її концерти і погрожував, намагався передати підозрілі конверти. Сталкер запевняв, що син Камінської Леон це його дитина.

Співачка не раз зверталася в поліцію, але чоловікові так і не було висунуто звинувачення.

Джон Леннон

Історія переслідування Джона Леннона фанатом закінчилася трагічно. Зірка групи The Beatles був убитий своїм колишнім шанувальником Марком Чепменом. Чепмен був захоплений Ленноном в юності, але з віком розчарувався в співаку. Він став одержимий нав'язливою ідеєю вбити зірку і таким чином прославитися.

До вбивства Чапмен готувався кілька місяців і навіть розказав про це дружині. 8 грудня 1980 року він взяв автограф у Джона Леннона вранці, а ввечері зустрів співака біля його будинку. Чапмен п'ять разів вистрілив в Леннона, і співак помер від крововтрати. За це вбивцю засудили до довічного ув'язнення.

Мадонна

Читайте такожОсадча, Повалій, Брежнєва: хто з зірок народів першістка до 20 роківЗнаменитість стала жертвою переслідувача Роберта Дьюї Хоскінса. Він переслідував співачку і вимагав, щоб вона вийшла за нього заміж. У разі відмови він обіцяв вбити зірку. Маніяк тричі намагався проникнути в будинок Мадонни. З чуток, він навіть намагався перерізати співачці горло.

За переслідування Хоскінс отримав 10 років в'язниці, а Мадонна заявила, що навіть на суді боїться маніяка.

Христина Соловій

Українську співачку два роки переслідував і погрожував нав'язливий шанувальник. Фанат навіть зірвав кілька концертів зірки, через що співачка постраждала від понад півмільйона гривень збитків. Фанат вирахував адресу співачки і прийшов до неї додому, але Христина сховалася в будинку. 

Поліція затримала 24-річного харків'янина. Йому загрожує 6 років в'язниці. Соловій так і не змогла позбутися почуття тривоги і досі боїться відкривати нові повідомлення.